Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові обшуки в активістів Автономного опору: коментар СБУ

Начальник головного управління СБУ у Львівській області Олександр Ткачук прокоментував інформацію, яку на ФБ поширив Artem Artemenko про «обшуки в активістів Автономного опору».
Фото - Олена Ляхович, Гал-інфо.

Зокрема, Artem Artemenko написав: «Прямо зараз тривають обшуки в активістів Автономного опору. З 7 ранку працівники СБУ виламали двері, проводять слідчі дії, нікого не впускають і не випускають. Біля будинку стоїть бус СБУ. Також тривають на квартирах інших активістів (Максим Осадчук, Ярина Волошин, Антон Парамбуль) та на вул. Залізничній, 20. Про це повідомляє в себе на facebook Анна Іванцик, журналіст сайту Прометей".

Натомість начальник головного управління СБУ у Львівській області Олександр Ткачук сказав, що не може назвати назву організації чи прізвищ людей, стосовно яких відбуваються слідчі дії, бо на це потрібен дозвіл слідчого.

«Але я можу справді  підтвердити, що в рамках кримінального провадження, яке було зареєстроване в ЄРДР за ознаками ч. 2 ст 109, ч. 2 ст. 110 ККУ, проводиться низка слідчих дій», - сказав Олександр Ткачук.

На запитання, про які злочинні дії конкретно йдеться, Олександр Ткачук відповів, що оперативники СБУ отримали інформацію, яка потім була підтверджена, що окремі активісти проводять акції, які фінансуються з території Російської Федерації. Йдеться про замовні акції.

Водночас Олександр Ткачук зазначив, що слідство триває і що йдеться про попередню інформацію.

За його словами, нині відбувається ряд санкціонованих обшуків, під час яких вилучають матеріали, які можуть бути доказами у цьому кримінальному провадженні. Наразі нікого не затримано.

"Рішення про затримання на сьогодні не приймалося. Але таке рішення у комплексі тих заходів, які сьогодні проводяться, буде ухвалено. Якщо слідчі будуть бачити достатньо підстав для оголошення підозри, то наступним кроком може стати обрання запобіжного заходу", - сказав начальник головного управління СБУ у Львівській області Олександр Ткачук.

Довідка.

Ч.2. ст. 109 ККУ – «Публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій: караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той же строк»

Ч. 1. ст. 110 ККУ – « Умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій: караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той же строк.

Ч. 2. ст. 110 ККУ Ті самі дії, якщо вони вчинені особою, яка є представником влади, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або поєднані з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі: караються обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той же строк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ