Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові освятять студентську церкву

2 травня о 10.00 розпочнеться посвячення нової студентської церкви на вул. Стрийській у Львові. Невелика дерев`яна церковця, що розташована неподалік від будівлі податкової адміністрації на околиці Стрийського парку, є першим об’єктом майбутнього університетського містечка Українського католицького університету, -- повідомили Гал-info в УКУ.
Студентська церква буде відкритою для всіх, однак її відмінністю від звичайної парафіяльної буде відсутність похоронів та шлюбів.

Новий храм носитиме ім’я блаженних мучеників Української Греко-Католицької Церкви, серед яких є випускники та викладачі довоєнної Львівської Богословської Академії. Тому напередодні, 1 травня о 17 годині, відбудеться процесійний хід з мощами блаженних мучеників УГКЦ від УКУ до новозбудованої церкви. Згодом там же відбудеться велика вечірня з Литією, концерт духовної музики та молебень до Богородиці.

Збудували і посвятили цей храм на прохання Блаженнішого Любомира Гузара, Патріарха УГКЦ й Великого Канцлера УКУ, та за благословенням владики Ігоря Возьняка, Архієпископа Львівського й сенатора УКУ. Архітектором зведеної на кошти львівських жертводавців церкви є Роман Сулик, а її будівництво здійснювалося під керівництвом о. д-ра Богдана Праха.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ