Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові освятили площу Святої Софії Премудрості Божої

Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
1/7
Територія студмістечка Українського католицького університету у Львові, що біля Стрийського парку, тепер має назву площа Святої Софії Премудрості Божої. Сьогодні після загальноуніверситетської Літургії у храмі Святої Софії-Премудрості Божої, яку очолив владика Борис Ґудзяк, освятили площу з нагоди її перейменування. Про це повідомили 23 червня Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.

 На подію завітав міський голова Львова Андрій Садовий.

"Більшість з вас пригадують ті дні, коли Святіший Отець благословив Львів, Україну, і мав історичну візитацію. Я не пригадую впродовж цих 20 років іншого такого божественного стану в місті, коли люди були максимально привітні, усміхнені, радісні – це дійсно Божа ласка. Ми сьогодні тут бачимо плоди цього Божого задуму. Бачимо цей прекрасний храм, цей Центр, Католицький університет.

Ми не знаємо, що буде далі, але коли ти по життю йдеш з Богом, то ти завжди робиш дуже сильну річ. І навіть коли немає сил, грошей, Бог завжди допомагає. Тут немає жодної державної гривні – все це збудовано на пожертви тисяч і тисяч громадян Львова, України і світу. Напевно, нема іншого місця у Львові, де би було так багато Божої мудрості, і тут ця мудрість постійно прибуває, множиться, і дай Бог, щоби за років 20-30 ми гордилися не університетами минулого, а університетами майбутнього. Тому що тут твориться завтрашній успішний день міста, країни і світу", - зазначив у коментарі міський голова Львова Андрій Садовий.

Подію приурочили 20-літтю візиту до Львова святого Папи Івана Павла ІІ та випускних урочистостей і посвяти нового Колегіуму УКУ.

"Продовжуючи тисячолітню традицію, наш університет поставив у своєму центрі храм Божої Премудрості. Ми – спільнота знань, компетенцій, технологій, але таких спільнот багато. Особливе покликання цього університету – це шукати не лише знання, не лише управляти інформацією, не лише вправно і ефективно панувати над даними. Наша спільнота покликана свідчити і служити. У цьому суть правдивої життєвої мудрості – коли знання перетворюються у любов. І тому знаменування цієї площі тим йменням підкреслює нашу місію, підказує нам мету нашого паломництва. Нехай почитання Божої Премудрості Святої Софії надихає нас. Нехай це паломництво, яке триває вже тисячу років, веде нас у наступне століття. Нехай благословення святого Папи Івана Павла II, яке відбулося тут, є і буде з нами. Будьмо гідні цієї спадщини і плекаймо правдиву мудрість, а вона є тільки в Бозі", - зазначив владика Борис Ґудзяк.

Відтак, після освячення площі, у холі Центру Шептицького відкрили фотовиставку Інституту історії Церкви, присвячену 20-й річниці паломництва святого Івана Павла II в Україну.

Зазначимо, у червні цього року виповнюється 20 років, як Папа Римський Іван Павло II з пастирським візитом відвідав Україну, зокрема Львів. З нагоди цього місто підготувало низку літургійно-молитовних, просвітницьких, мистецьких та спортивних заходів, аби кожен зміг долучитись до святкувань.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ