Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові перебуває делегація університету прикладних наук з німецького міста Ерфурт для обміну науково-практичним досвідом в галузі підготовки фахівців соціальної сфери

З 27 травня до 6 червня 2006 року у Львові перебуватиме делегація університету прикладних наук з німецького міста Ерфурт, очолювана професором Хансом-Дітером Зіллєм. Цей візит відбувається в рамках підписаних у 2003 році угод про співпрацю між німецьким університетом, Національним університетом „Львівська Політехніка", Дрогобицьким педуніверситетом, службою у справах неповнолітніх ОДА та Львівської міської ради. Про це повідомив відділ громадських зв’язків Львівської міської ради.
Мета перебування німецької делегації - обмін науково-практичним досвідом в галузі підготовки фахівців соціальної сфери, ознайомлення з діяльністю державних установ і громадських організацій соціальної сфери та участь у роботі міжнародної науково-практичної конференції «Сучасні підходи до профілактики негативних тенденцій серед дітей та молоді», яка проводилась з 30 до 31 травня 2006 р. на базі Центру творчості дітей та юнацтва Галичини.
Співпраця українських та німецьких фахівців в галузі соціальної роботи має вже десятирічну історію – про це сказав начальник відділу у справах неповнолітніх Львівської міської ради Тарас Гурей. У 1995 році, з ініціативи Львівського обласного центру соціальних служб для молоді "Довіра" при підтримці фахівців з LAS-Земельної спілки зайнятості та соціальних справ Землі Тюрінгія (Німеччина) розпочалась довгострокова співпраця із підвищення фахової кваліфікації соціальних працівників Львівщини.
Понад 500 працівників - спеціалістів соціальної сфери як державних установ, так і недержавних організацій - стали учасниками семінарів. Близько 30 фахівців з різних галузей соціальної сфери мали можливість стажуватися в Тюрінгії.
Учасники міжнародних українсько-німецьких симпозіумів отримали інноваційні знання, досвід та навички роботи з окремими групами населення, зокрема з узалежненими від психоактивних речовин та членами їх родин; родиною; з дітьми та жінками, що зазнали насильства; дітьми з особливими потребами; жінками в життєвих кризах; з представниками ЗМІ для більш глибокого висвітлення потреб та проблематики соціальних послуг.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ