Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові перед Ратушею поставили унікальний військовий намет

У Львові сьогодні, 8 квітня, відбулася презентація гуманітарної допомоги українському війську — пневмокаркасного намету NPМ-26, який був виготовлений на кошти, зібрані представниками української діаспори. Намет поставили біля входу до Львівської міської ради на площі Ринок.
 

Як розповів у коментарі Гал-інфо керівник Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України полковник Олександр Поронюк, військові в зоні АТО перебувають в наметах ще минулого століття, які практично не придатні для проживання в умовах спеки чи холоду.

«Всю складність цих умов можуть зрозуміти лише ті, хто пройшов такі умови. Ми почали займатись цим питанням з липня минулого року», - розповів він.

За його словами, відгукнулася українська діаспора в Канаді і канадський журналіст львівського походження Геннадій Ситницький зібрав необхідні кошти.

«Намет замовили в польської фірми «Любава», яка випускає намети оранжевого кольору та спеціалізується на кемпінгово-бівуачному обладнанні для армії, поліції та рятувальників. Ми попросили зробити певну корекцію для військових, щоб він мав захисний колір, маскувальне покриття. Вартість намету становить 5 044 долари», - сказав він.

Як зазначив Олександр Поронюк, доставити в Україну сучасний намет допомогли львівська волонтерка Ірина Дзьоба та керівник спілки інвалідів Афганістану, локальних війн, Збройних сил та загального захворювання у Львівській області Роман Кисіль

«Ми встановили намет перед Ратушею, і він стоятиме там до кінця дня. Наша мета показати, що навіть на фронті військові можуть перебувати в належних умовах. Намет має чудові характеристики та витримує від -30 до +50 градусів. Для його встановлення потрібно 1-2 людини і час становлення близько 20 хв. Площа намету 26 м.кв., а вага – 80 кг. Для порівняння, типовий намет, який використовують в ЗСУ потрібно встановлювати 1,5 год. і для цього потрібно 10 чоловік. Найближчим часом намет відправимо в зону АТО, в прес-центр штабу, де він служитиме журналістам, які працюють в зоні конфлікту», - сказав Поронюк.

Він наголосив, що наразі цей намет є одиничним в ЗСУ, але він переконаний, що так ж намети можна виготовляти в Україні, а серійне виробництво суттєво здешевить його вартість.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ