Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові підвели підсумки опитування про соціальну справедливість

Сьогодні у Міжнародний день соціальної справедливості молодіжна Рада Об'єднання Профспілок Львівщини підвела підсумки опитування у соціальній мережі Facebook WorldDayOfSocialJustic.

У період з 6-го по 20-те лютого люди методом голосування обирали, що для них означає «соціальна справедливість». Найбільшу кількість голосів обрав варіант «Рівність соціальних прав, законність для всіх, захист прав громадян». Зауважимо не вірять у соціальну справедливість більше шести відсотків опитаних:

«Рівність соціальних прав, законність для всіх, захист прав громадян» –35,34% голосів; «Благополуччя народу, гідна зарплата та пенсії, доступне житло» – 24,14% голосів; «Наявність рівних можливостей для реалізації своїх здібностей і задоволення соціально-економічних потреб» – 15,52% голосів; «Ефективний соціальний захист (пенсіонерів, інвалідів, молоді, дітей)» – 7,76% голосів; «Соціальні блага по заслугах, по праці, оцінка людини по її особистих якостях» – 6,03% голосів; «Соціальної справедливості не існує» – 6,03% голосів; «Доступна та якісна медицина для всіх» –2,59% голосів; «Заможні допомагають бідним» – 1,72% голосів; «Важко відповісти» – 0,86% голосів.

«Щодня та щохвилини у світу від соціальної несправедливості потерпають десятки та сотні мільйонів людей. Расизм, недоступна медицина, низький рівень оплати праці, відсутність елементарних матеріальних благ, нерівність перед законом та десятки інших соціальних несправедливостей можуть у будь-який момент торкнутись кожного. У зв’язку з бойовими діями на сході держави, переселенцями, міграцією за кордон, корупцією та економічною нестабільністю ця проблема особливо гостро постає для усього українського народу. З метою роз’яснення населенню принципів соціальної справедливості ми провели опитування серед львів’ян. Проінформований – озброєний, люди повинні знати свої права та не терпіти соціальну несправедливість», – зазначає голова Молодіжної Ради ОПЛ Олег Долінський

Нагадаємо, Всесвітній день соціальної справедливості відзначається 20 лютого, починаючи з 2009 року. У цей день ООН пропонує всім державам-членам присвятити цей спеціальний день проведенню на національному рівні конкретних заходів відповідно до мети та завдань Всесвітньої зустрічі на вищому рівні в інтересах соціального розвитку та XXIV спеціальної сесії Генеральної Асамблеї.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ