Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові планується побудувати сучасний торговий центр із кінотеатром

На громадських слуханнях ескізного проекту реконструкції нежитлових приміщень першого поверху на проспекті Шевченка, №3 та на площі Галицькій, №15 у Львові та їх розширення під торговельно-розважальний центр проект було представлено головним архітектором проекту ТЗОВ «Гражда» Юрієм Джигілем. Даний ескіз проекту виконано у 2005 році на замовлення ТЗОВ «Кіносвіт».
 Мета ескізного проекту – архітектурно-просторове рішення з реконструкції існуючих приміщень кінотеатру «Україна», їх розширення відповідно до завдання замовника, реновація архітектурного середовища прилеглих територій та приведення цих проектних рішень до діючих будівельних норм та правил. На даному етапі приміщення театру не функціонує, адже споруда будівлі знаходиться у незадовільному стані. Ескізним проектом передбачено реконструкцію існуючих приміщень кінотеатру під заклади торгівлі, знос існуючих приміщень кінотеатру, будівництво нової споруди торгово-розважального центру, благоустрій прилеглої ділянки вулиці Нижанківської, внутрішнього дворика будинку №3 на проспекті Шевченка і утворення між ними пішохідного зв’язку.
 «Основна ідея – можливість створення нового культурно-розважального центру, на який уже давно готовий ескізний проект. Нова споруда не буде перевищувати існуючі будинки по висоті і в перспективі планується створення нових пішохідних зон навколо майбутньої будівлі. Є зауваження до ескізного проекту, проте він представлявся в Києві і загалом був утверджений», – зазначив головний архітектор проекту Юрій Джигіль.
 Торгово-розважальний центр розміститиметься вздовж вулиці Нижанківського на місці існуючого кінозалу і прибудов до нього, планується побудувати п’ятиповерховий будинок-вставка з проходом у першому поверсі, через який будуть зв’язані вулиця Нижанківська з проспектом Шевченка. На першому і другому поверхах передбачається розмістити каси кінотеатру і об’єкти торгівлі. На третьому-четвертому поверхах розміститься кінотеатр з усіма необхідними приміщеннями і невеличкими кафе, а п’ятий поверх буде відведено для ресторану. Архітектурний образ майбутньої споруди являтиме собою поєднання стилістичних мотивів архітектури ХІХ століття.
 Даний ескіз уже погоджений управлінням архітектури і містобудування, управлінням охорони історичного середовища міста, СЕС Галицького району і Галицьким РВ міста Львова ГУ МНС України у Львівській області. На підставі цих документів уже отримано дозвіл виконавчого комітету Львівської міської ради.
 «Торгово-розважальний комплекс має бути сучасним за усіма стандартами, адже будується для майбутнього Львова», – зазначив Юрій Джигіль. 
 На у цих приміщеннях раніше знаходився Галицький центр кіномистецтв, колишній кінотеатр «Україна», який зараз перебуває на ремонті.    
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ