Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові планують відновити 69 індивідуальних і 8 загальних балконів

Загалом до кінця року очікують, що вдасться відновити 69 індивідуальних балконів та 8 балконів загального користування за цією міською Програмою ремонту балконів у будинках, які не є пам’ятками, - інформують у ЛМР.
Фото: ЛМР

Ця Програма, вже має перші результати. Так, у співфінансуванні міської ради та мешканців вже вдалося відновити 2 балкони у Шевченківському районі.

У будинку на вул. Джерельній, 43 відновили балкон

«Балкони – це приватна власність. Тому мешканці зобов’язані пильнувати, щоб балкони були у належному стані. Ми провели обстеження усіх балконів у Львові і виявили, що в незадовільному стані є 9270 індивідуальних балконів і 4201 балкон загального користування.

Відтак, на сьогодні у Львові діє відповідна Програма, що на умовах співфінансування: 80% коштів платить місто, а 20% мешканці, можна провести ремонт балкону. З бюджету на цей рік виділено 10 млн 300 тис. грн для її реалізації. Щоб скористатися Програмою, необхідно в районну адміністрацію чи через ЦНАП подати заяву, експертний висновок, що балкон потребує ремонту, документи на право власності на квартиру і технічний паспорт. Тоді районна адміністрація опрацює це звернення і опісля укладе угоду з відповідною фірмою, яка може проводити ці роботи. Угоди публікуються на Prozorro», – розповіла Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

Як повідомили у Шевченківський районній адміністрації, завдяки цій Програмі підтримки співвласників багатоквартирних будинків у проведенні невідкладного чи капітального ремонтів, реконструкції, ремонтно-реставраційних робіт спільного майна у багатоквартирних будинках Львівської МТГ вдалося відновити 2 балкони, а також ще 8 балконів - у роботі.

Загалом, станом на зараз, є 188 заявок від мешканців, які виявили намір участі у Програмі співфінансування ремонту балконів у будинках, які не є пам’ятками.

«Плануємо, що цього року нам вдасться відремонтувати 69 індивідуальних балконів та 8 балконів загального користування за цією програмою», - повідомили в управлінні житлового господарства ЛМР.

Нагадаємо, цього року у Львові перевірили стан балконів у багатоквартирних житлових будинках. Комісії оглянули 5448 будинків, а це – 58535 індивідуальних балконів та 7148 балконів загального користування. 

Власники індивідуальних балконів у будинках – не пам’ятках архітектури, що перебувають у поганому стані, можуть подаватися на спеціальну Програму підтримки співвласників багатоквартирних будинків у проведенні невідкладного чи капітального ремонтів, реконструкції, ремонтно-реставраційних робіт спільного майна у багатоквартирних будинках Львівської МТГ. Ремонт балкона відбуватиметься на умовах співфінансування: 80% готове оплатити місто, а 20% – за мешканцем. Детальніше про  програми співфінансування тут.

Мешканцям, які є власниками балконів у будинках-пам’ятках архітектури, для проведення ремонту балкона можна подаватися на участь у Програмі співфінансування реставрації балконів у житлових будинках-пам’ятках архітектури. Детальнішу консультацію щодо цієї програми можна отримати, звернувшись в управління охорони історичного середовища. А документи потрібно буде подати до ЦНАП. Детальніше про цю програму можна прочитати тут.



Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/culture/architecture-and-historic-heritage/299173-tsogo-roku-za-programoyu-spivfinansuvannya-remontu-balkoniv-planuyut-vidnoviti-69-individualnikh-i-8-zagalnikh-balkoniv

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ