Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові побільшало дітей, які потребують сім’ї — Служба у справах дітей

Через війну до львівської "Служби у справах дітей" надійшло близько 200 повідомлень про дітей, які залишились без батьківського піклування.
Фото з відкритих джерел

Про це під час брифінгу у медіацентрі "Україна" повідомив в.о. начальника управління "Служба у справах дітей" департаменту гуманітарної політики ЛМР Володимир Фридрак.

За словами начальника, до служби надійшло 189 повідомлень про дітей, які залишились без батьківського піклування, 106 з них підтвердились. У результаті 74 дитини були прилаштовані в сім’ї.

"Це правда не усиновлення, бо це діти, які залишились без батьківського піклування, можливо їхні батьки повернуться, а в більшості випадків ми маємо з ними контакт, вони все-таки повернуться. Але діти, які потребують сім’ї є і їх кількість збільшується", — сказав Володимир Фридрак.

Крім того, спікер анонсував, що у п'ятницю, 30 вересня, у львівському Домі Милосердя Святого Миколая проведуть захід з нагоди Дня усиновлення. Початок заходу о 12:00 за адресою: вул. Короленка, 7. 

На подію запрошують усіх людей, які замислювались про прийняття дитини у свою сім’ю.

"Ви матимете можливість отримати всю необхідну інформацію щодо сімейних форм виховання, їх особливостей та відмінностей. Також учасники матимуть змогу познайомитися та поспілкуватися з батьками-вихователями, прийомними батьками, які радо поділяться з ними власним досвідом. Серед запрошених гостей будуть і колишні вихованці прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, які зараз вже знайшли своє місце у житті, деякі з них мають власні сім’ї. Вони розкажуть про те, наскільки велику роль для них зіграла можливість мати люблячу сім’ю", — йдеться в анонсі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ