Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Львові побудують нові тенісні корти

У Львівській міській раді днями відбувся круглий стіл щодо розвитку тенісу у Львові, в якому взяли участь тренери, чиновники управління молоді та спорту ЛМР, активісти та представники бізнесу. На зустрічі начальник управління молоді та спорту Львівської міськради Антон Нікулін повідомив, що вже цьогоріч у Львові почнуть розробляти проекти побудови нових тенісних кортів.
Обговорення питань щодо розвитку тенісу у Львові

Грунтові та хардові тенісні корти планують збудувати у всіх районах Львова. Нові спортивні площадки будуватимуть на ділянках, які перебувають на балансі міста.

«Міська влада задекларувала наміри побудови кортів на території, яка належить ЛКП «Спортресурс». Ми говоримо про те, що плануємо наступного року спроектувати і реалізувати проект побудови трьох тенісних кортів (думаю, що реально ми почнемо з двох) , плануємо це зробити у кожному районі міста Львов», - розповів начальник управління молоді та спорту Львівської міськради Антон Нікулін.

На спільній зустрічі визначили локації, де проведуть перші роботи. Зокрема на Кастелівці хочуть зробити три нові тенісні корти. Батьки юних спортсменів і тренери ДЮСШ «Спартаківець» та спорткомплексу «Динамо» захотіли долучитися до підготовчого процесу, зокрема разом із проектантами оглядати місце побудови нових кортів і проводити консультації щодо їхнього розміщення.

За словами громадського діяча Андрія Вихопня, який також представляв вихованців ДЮСШ «Спартаківець», усі присутні націлені на конструктив і зацікавлені в розвитку тенісу у Львові. 

«У нас сьогодні відбулася конструктивна зустріч. Ми узгодили питання, яке турбувало як батьків,  так і тренерів «Спартаківця». Визначили, як буде виглядати площадка під корти. Визначили локації під корти - це Кастелівка - покриття грунтове, вул.  Й. Сліпого (СШ№28) - покриття "хард". Ці локації робитимуться вже цього року», - зауважив Андрій Вихопень.

Окрім нових кортів на зустрічі йшлося і про новостворений комунальний заклад «Клуб ігрових видів спорту». Антон Нікулін запросив тренерів приєднуватися до цього клубу. Ті тренери "Спартаківця", які відмовилися перейти до комунального клубу, мають створити ГО. Натомість начальник управління молоді та спорту ЛМР Антон Нікулін зобов’язався з ними укласти угоду щодо використання новозбудованих кортів в першу чергу.

До слова, представники інвестора, який вкінці липня розпочав реалізовувати проект оновлення Палацу спорту «Україна» на вул. Мельника, 18, висловили готовність долучитися до створення комунальних кортів у місті.  

Нагадаємо, наприкінці липня розпочали реконструкцію Палацу спорту «Україна».  Там зведуть криті корти, на яких тренувальний процес триватиме цілорічно. Також у оновленому комплексі зроблять два спортивні басейни, гуртки для танців та бойових мистецтв, спортивний зал та інше. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ