Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У Львові подорожчає вода. На скільки – невідомо

Учора, 20 січня Національна комісія регулювання електроенергетики переглянула тарифи для населення 39 підприємствам водопровідно-каналізаційного господарства на централізоване водопостачання й водовідведення, які будуть запроваджені з 1 лютого, - повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«За останніх два з половиною роки ціна на електроенергію для нашого «Львівводоканалу» виросла на 30%, а це основний складник вартості води. Вартість для населення не змінилася, і сьогодні підприємство є на межі своєї діяльності. Кожна послуга має мати свою ціну. Сьогодні ціни встановлює держава. Якщо держава піднімає ціну на електроенергію, то автоматично мають зростати і інші послуги. Питання підняття тарифів, власне, до держави, а не до міста», - вважає міський голова Львова Андрій Садовий.

Конкретної цифри, наскільки зросте тариф на водопостачання, поки не відомо, оскільки офіційних роз’яснень від національної комісії до міської ради ще не надійшло.

«Конкретні цифри я назвати поки не можу. В середньому НКРЕ дав згоду на 15% на підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення. Скільки це буде для Львова, ще невідомо. Про перегляд тарифу на водопостачання мова йде давно. Ми пройшли інспекцію цін, яка дуже скрупульозно вивчала кожну цифру, які подала наша водопостачальна організація. Всі розрахунки були подані більше двох місяців тому на розгляд національної комісії.

Якщо ж говорити про затратну і дохідну частину Водоканалу, то тарифи мали б зрости набагато більше», – повідомила директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Наталія Павлюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ