Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові поговорять про дітей заробітчан

29 червня 2006 року року у Львові у конференц-залі Митрополичих палат Святоюрського комплексу відбудеться засідання «круглого столу» на тему «Діти заробітчан: новітнє соціальне сирітство» під час якого представники церковних, громадських та державних структур будуть обговорювати проблему становища дітей заробітчан в Україні. Про це повідомляє офіційний сайт УГКЦ з посиланням на Секретаріат Митрополичої комісії
соціальної комунікації УГКЦ. Захід проводиться в рамках відзначення Року захисту духовного світу дитини.

Масова трудова міграція з України стала об'єктивною реальністю і, без сумніву, масштабним явищем сучасності. Поряд з позитивними наслідками у різних сферах суспільного життя, заробітчанство спричинило серйозні виклики. Чи не найважливіший із них стосується сімей, а особливо, дітей мігрантів.
Регулярні грошові перекази не тільки не можуть замінити батьківської чи материнської любові, а часто, навіть не можуть переконати дітей, що саме заради їхнього майбутнього хтось з батьків тяжко працює за кордоном. Безконтрольне використання значних грошових сум тільки посилює психологічні проблеми дітьми заробітчан та поглиблює їхні негативні наслідки. Щоб уявити масштабність цього кола питань достатньо згадати, що за результатами соціологічних досліджень лише 6% заробітчан не мають дітей. Понад половину з мігрантів мають двоє і більше дітей. Це означає, що дітей заробітчан є принаймні у півтора рази більше ніж самих заробітчан.
Завдання «круглого столу» полягає в тому, щоб обговорити проблеми та особливості виховання дітей заробітчан із залученням якнайширшого кола фахівців з різних сфер: соціальних працівників, освітян, представників владних структур та церковних організацій, журналістів. Його організатори також ставлять собі за мету сприяти налагодженню співпраці між різними структурами у даній сфері.
Ряд питань «круглого столу» включає в себе обговорення психологічних і медичних аспектів проблеми, пошук механізмів соціального захисту дітей заробітчан, роль діяльність церковних структур та засобів масової інформації у вирішенні проблем соціальних сиріт.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ