Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові виселяють Центр забезпечення військових

У Львові склалася прикра ситуація – Центр забезпечення військових, який майже два роки працює в приміщенні на вул. Шота Руставелі, тепер змушений покинути приміщення. Про це сьогодні, 18 січня, у відео-інтерв’ю Гал-інфо розповіла координатор Центру забезпечення військових, волонтер Ірина Яремко.
Військові у центрі забезпечення отримують необхідні речі. Фото з ФБ Ірини Яремко.

«Нині нам висунули вимоги, до яких ще 15 січня ми повинні були віддати ключі від приміщення на вул. Шота Руставелі. Я не знаю, куди ми будемо переїжджати і як це буде відбуватися. Для мене це шок. У нас там зберігається багато речей», - сказала Ірина Яремко.

Окрім того, за її словами, в Центр забезпечення військових далі продовжують приходити військові за допомогою.

«Куди ми будемо переїздити, де ми будемо шукати приміщення… мені страшно про це подумати», - сказала вона.

Ірина Яремко пояснила, що причини виселення їм повідомили: «Це приміщення належить одній із партій. Відбувалися якісь судові процеси два роки, і ця партія хоче продовжувати свою діяльність у цьому приміщенні. Хоч відверто кажучи, я думаю, що волонтерство і забезпечення військових значно важливіше чим, діяльність будь-якої партії. Наш волонтерський рух не ділиться на партії. Серед нас є багато представників різних політичних партій, але йде мова про допомогу нашим хлопцям».

В коментарі Гал-інфо керівник Львівської обласної організації УНП Ольга Давид розповіла, що приміщення на вул. Шота Руставелі, 2 є юридичною адресою партії.

«Річ у тому, що Народний рух України  два роки тому, 15 січня 2014 року, незаконно оселився в цьому приміщенні, яке є приватною власністю УНП. Але ж це приміщення - це наша юридична адреса, і там зберігається наша документація», - сказала вона.

За її словами, НРУ провів фактично рейдерське захоплення і, вирвавши замки, вселився в приміщення та поселив там волонтерів.

«Мені відомо, що за цей час  по цьому приміщенню є дуже багато боргів за електрику та газ. Окрім того, питання пожежної безпеки. Не можна дозволити, щоб там був склад, бо у випадку якщо через порушення пожежної безпеки щось станеться, відповідатиме власник приміщення. Окрім того, це єдине приміщення партії. Нам не надали доступу та ключів від приміщення, і ми не знаємо, хто буде сплачувати борги», - сказала вона.

Ольга Давид додала, що наразі УНП працює без офісу, а відсутність доступу партії до юридичної адреси позбавила можливості партію брати участь у виборах.

«До волонтерів, які там працюють, ми не маємо питань, але до НРУ, представники якого незаконно захопили приміщення, питання є. Ми не хочемо виселяти волонтерів, але і нас треба зрозуміти, адже партія не має офісу. Якщо люди будуть звертатися в Центр забезпечення, який зараз є за цією адресою, то ми будемо переадресовувати їх туди, куди переїдуть волонтери. Наразі ми можемо надати їм кімнату, поки вони не знайдуть підходящого приміщення», - сказала Ольга Давид.

Вона також додала, що НРУ у Львові має 6-7 приміщень і може надати котресь із них волонтерам.

«Ми домовились, що почекаємо. Знайти приміщення для волонтерів маючи таку підтримку в органах місцевої влади не повинно бути проблемою», - сказала Ольга Давид.

Окрім того, за її словами, наразі порушена кримінальна справа за невиконана рішення суду від 2014 року, яке стосується незаконних дій щодо виселення УНП.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ