Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові попри обіцяний мораторій продовжують встановлювати нові МАФи

Всупереч неодноразовим обіцянкам міського голови Львова Андрія Садового не встановлювати нові кіоски, місто і далі продовжує обростати МАФами.

Як стало відомо Гал-інфо, сьогодні було встановлено черговий кіоск в Сихівському районі міста Львова, на вул. Вернадського. Для встановлення даної малої архітектурної форми було знищено зелену зону та вирізано декілька дерев, в мешканців прилеглих будинків на таку діяльність також ніхто не питав дозволу. Як повідомили виконавці робіт, дозвіл на це їм надали в Сихівській районній адміністрації.

Попри те, що термін дозволу завершився, роботи з "тимчасового порушення благоустрою" тривають досі. Слід зазначити, що даний МАФ встановили за лічені метри від супермаркету АТБ, який тимчасово перебуває на реконструкції.

Нагадаємо, міський голова Львова Андрій Садовий неодноразово заявляв:

"У Львові має бути порядок, тож немає іншого варіанту, як мінімізувати кількість малих архітектурних форм. У нас мають бути малі архітектурні форми, які надають послуги: продаж квітів, продаж преси, ремонт взуття – питань немає. Щодо продуктової групи, треба в першу чергу брати до уваги стаціонарні магазини, і не обкладати їх десятьма малими архітектурними формами, адже це виходить за межі здорового глузду. Зараз є мораторій на встановлення МАФів. Жоден МАФ не має бути створений як новий".

Журналістам Гал-інфо наразі не вдалось отримати пояснення від чиновників Львівської міської ради. Як і перевірити дозвільну інформацію, оскільки після російського вторгнення в Україну, Портал відкритих даних Львова де був розміщений перелік дозволів на розміщення тимчасових споруд на території Львова (МАФів), був вимкнений.

Нагадаємо, за повідомленнями Львівської міської ради у Львові регулярно демонтовують "незаконні" МАФи. Одним з найгучніших, як повідомляло видання Діло, був демонтаж МАФу на площі Галицькій, коли до цієї діяльності було залучено понад 20 поліцейських, і в результаті чого постраждав власник МАФу “Loqum Kebab” Юрій Путас.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ