Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові працюють "музейні" снігозбиральні машини

У Львові очищують вулиці від снігу 74 одиниці снігозбиральної техніки, також цієї ночі 2 спеціалізовані вагони очищували трамвайні колії. Сьогодні вранці увесь електротранспорт у місті вийшов на маршрути. Про це повідомив сьогодні, 1 лютого, на прес-конференції директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Юрій Голець.

 

За його словами, за вихідні у Львові випала рекордна за останні роки кількість снігу, тому наразі є така прикра ситуація з дорогами та прибудинковими територіями. «Сьогодні після обіду на вулиці міста знову вийде техніка, щоб прибирати прибудинкові території, адже вчора, у неділю, багато двірників не вийшли на роботу, бо живуть за межами міста», - зазначив він.

 

«У Львові є проблема з технікою, адже більшість машин уже вичерпали свій ресурс  і мали б бути списаними, але завдяки технікам ще працюють. Цього року у бюджеті передбачена закупівля таких машин, але наразі важко сказати скільки місто їх придбає, бо ціна такої техніки близько 600 тисяч гривень за одиницю. А наразі невідомо, яким буде бюджет міста», - розповів Юрій Голець.

 

Також він наголосив, що сьогодні львівські дороги обробляють піскосумішшю, тоді коли багато країн Європи уже перейшли на поливання вулиці хімічною рідиною, що забезпечує дороги без налипання снігу від 28 до 72 годин. «Така процедура є для нас занадто дорогою, адже якщо машини для посипання доріг коштують близько 500 тисяч гривень, то вартість таких, що обробляють дорожнє покриття рідиною, така ж, тільки в доларовому еквіваленті», - зазначив Юрій Голець.

 

 У Львові знайшли вихід з ситуації, і сніг, що накопичився у центральній частині міста, скидають у колектори. «Ми вдаємось до таких заходів лише в дозволених місцях. Температура в колекторі  постійно є близько 16 градусів тепла, тому там сніг швидко тоне і не завдає шкоди», - розповів Юрій Голець.

 

Наразі у місті є 300 метрів кубічних піскосуміші готової до використання.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ