Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові працюють над загальним планом розвитку поліклінік

Депутати Львівської міськради провели чергове виїздне засідання комісії охорони здоров'я та соціального захисту.
Євген Кузик

Ми з колегами відвідали два медзаклади: Комунальну поліклініку № 1 на вул. Руській та Комунальну поліклініку № 6 на вул. Медової Печери. Для того, аби побачити, як вони працюють, вивчити потреби цих лікувальних закладів - розповідає секретар постійної комісії охорони здоров'я та соціального захисту, депутат фракції «Європейська Солідарність» Євген Кузик.

«Щодо поліклініки на Руській. Вона є беззбитковою і це не може не тішити. В очільниці багато планів щодо розвитку. Один із яких, новий рентген апарат на вул. Римлянина. Сподіваюся, що у наступному році їм вдасться це втілити, а установа в цілому розвиватиметься далі.

Якщо говорити про Комунальну поліклініку № 6 на вул. Медової Печери. У їхньому приміщенні зроблено ремонт першого поверху. Крім того, мене здивувало, що у них все модернізовано і діє електронний документообіг. Працюють сучасний рентген апарат та мамограф, щоправда, бракує УЗД апарату», - поділився Євген Кузик.

За словами депутата, після розуміння проблем та потреб усіх поліклінік депутатський корпус напрацює загальний план розвитку поліклінік, який затвердять на сесії Львівської міськради.

«Ми працюємо над тим, щоб покращувати стан розвитку системи охорони здоров'я у місті Львові. Нам у цьому сприятиме наша програма «Здоров'я львів'ян», за результатами дворічної роботи якої, ми організуємо круглий стіл з онкологами, щоб напрацювати доступність і якісь медичної допомоги у нашому місті. У нас насправді гарні показники, понад 50% львів'ян, які є у групі ризику, або які за віком мали б пройти скринінги - вже їх пройшли. Тож ми дякуємо усім нашим головним та сімейним лікарям за проведену роботу!», - додав Кузик.

Нагадаємо, напередодні комісія охорони здоров'я та соціального захисту Львівської міськради проводила свої засідання у Територіальних Медичних Об'єднаннях, тепер на контролі поліклініки Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ