Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові презентували дорожню карту будівництва муніципального індустріального парку

У Львівській громаді з’явиться перший комунальний індустріальний парк. Його планують збудувати у промисловій зоні "Сигнівка" на 15 га.
фото - пресслужба ЛМР

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Сьогодні дорожню карту будівництва муніципального індустріального парку представили у Медіацентрі "Україна", де також анонсували воркшоп щодо підготовки його технічного завдання.

"Сьогодні ми презентуємо ініціативу, яка є важливою, з точки створення робочих місць, наповнення податків. Йдеться про перший муніципальний індустріальний парк.

У Львові, станом на сьогодні, вже зареєстровано два індустріальні парки: один – функціонує у межах промислової зони 90 га – "Спарроу Парк", інший – у межах території району Рясне-2 – Dragon Capial", - повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Він зазначив, що новоприйняті закони запроваджують додаткові пільги для функціонування індустріальних парків. Йдеться, зокрема, про звільнення від податку на прибуток, який може бути реінвестований безпосередньо у виробництво, а також про звільнення від мита на ввезення обладнання для індустріального парку.

"Дуже важлива річ відбулась на засіданні сесії Львівської міської ради минулого тижня, де прийняли ухвалу про створення муніципального індустріального парку. Йдеться про розвиток території у межах району "Сигнівка". Загалом територія складає близько 90 га. Якщо говорити про муніципальний парк, то йдеться про близько 15 га. Сьогодні ми разом із колегами будемо анонсувати спільний воркшоп, який відбудеться наступного тижня з різними технологічними компаніями. Його мета - визначити правильний і максимально публічний підхід до формування як управляючої компанії, так самого технічного завдання, продумати, які саме компанії зможуть там розміщуватись", - розповів перший заступник міського голови Львова.

Відтак керівник міського управління інвестицій та проєктів Андрій Павлів презентував дорожню карту реалізації міського індустріального парку.

"Вже немає сумніву йти кроком створення саме муніципальних індустріальних парків, які є важливим майданчиком та інструментом для розвитку промисловості.

Муніципальний індустріальний парк дає дуже важливий інструмент – написання концепції, яка передбачатиме рамки функціонування бізнесу на цій території. Якщо звичайний індустріальний парк дає можливість залучати велику кількість бізнесу та інвесторів, то саме шлях муніципального індустріального парку дає можливість описати рамки роботи бізнесу та визначити, кого саме ми плануємо залучати на цю територію", - зауважив Андрій Павлів.

До слова, муніципальний індустріальний парк стане вже третім офіційно зареєстрованим індустріальним парком у Львові. Наступного тижня планують розпочати воркшоп щодо підготовки його технічного завдання. До участі запрошують усіх охочих.

Реєстрація – за посиланням: 

https://docs.google.com/.../1FAIpQLScmJbny8sY.../viewform...

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ