Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові презентували проєкт про популяризацію читання "Lampa.Books"

У межах Book Forum у Львові відбулась презентація проєкту ʺLampa.Booksʺ — блог на платформі Instagram, який націлений на популяризацію читання серед молоді.
На Book Forum презентували проєкт про популяризацію читання "Lampa.Books"

На презентації обговорювали помилки, успіхи та особливості роботи з книжковим блогом на платформі Instagram. Ідея створити блог виникла в Артура Дмитришина, який хотів надихати та мотивувати молодь читати книги. На його думку, не читають ті, хто вважають читання нудним, - передає Читомо

ʺЯ пропонував своїм друзям читати. Хтось читав, хтось відмовлявся, хтось казав, що це дурня. Більшість з них казали, що це вбивання власного часу, тому краще подивитись фільмʺ, – говорить Артур Дмитришин.

Зацікавити молодь читати книжки допомогла візуальна частина Instagram. Гортаєш стрічку, бачиш красиву картинку і переходиш на сторінку.  Щоб залучити до блогу більше підписників, блогери витратили 25$ на рекламу, все інше працює на ентузіазмі та ідеї зробити читання цікавим та популярним.

ʺГоловне — створити спільноту, в якій буде панувати довіра, і з цього люди будуть черпати користьʺ, – зазначає ініціатор ʺLampa.Booksʺ.    

Для популяризації книг творці ʺLampa.Booksʺ обрали Instagram – соцмережу, де молоді найбільше. На їхній сторінці можна знайти відгуки на книжки, книжковий ʺсеконд-хендʺ (форма буккроссингу), розіграші та новини з літературного світу. 

ʺЛюди пишуть відгуки, суб’єктивну думку про цю книгу. Ми просто збираємо ці всі відгуки зі всього україномовного книжкового Instagram-му і публікуємо їх у себе. От таким чином формується довіраʺ, – каже Артур.

Зараз ʺLampa.Booksʺ має більше двох тисяч підписників. На думку блогерів, у них зібралась своя так звана ʺламповаʺ аудиторія, які надсилають їм свої відгуки. 

ʺНехай ʺLampa.Booksʺ не має мільйонів підписників, але вона має ту аудиторію, з якою ми кожного дня спілкуємось і від якої ми отримуємо величезний фідбек. В майбутньому хочеться створити формат ʺламповостіʺ – формат відкритої щирої розмови. Не інтерв’ю на конкретні запитання і відповіді. Хочеться розкривати душу тої людини, яка створює книгу, її думкиʺ, – зазначає Вікторія Федорів, одна із творців проєкту ʺLampa.Booksʺ.

Проєкт ʺLampa.Booksʺ планує робити інтерв’ю з письменниками на Youtube-каналі, організовувати книжкові зустрічі в різних містах України та створити власне видавництво. 

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, в Україні з’явився шрифт для осіб з дислексією.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ