Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Львові проведуть в останню путь Володимира Яремка та Бориса Горошка

У п’ятницю, 21 липня, Львів попрощається з двома Героями. Володимир Яремко та Борис Горошко загинули, захищаючи Україну від російських окупантів.

Гарнізонний храм аап. Петра і Павла. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону Героїв розпочнеться о 15:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, о 15:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїнів на Личаківському кладовищі. 

Біографічні довідки Героїв

Володимир Яремко (15.04.1986-14.07.2023) Львів’янин.

Володимир Яремко

Навчався у середній загальноосвітній школі №32 та середній загальноосвітній школі №99 міста Львова. Вищу освіту здобув в Інституті економіки і менеджменту Національного університету «Львівська політехніка» за спеціальністю «менеджмент».

Працював старшим менеджером у товаристві з обмеженою відповідальністю «Автошанс-ПЛЮС». У вільний від роботи час полюбляв займатися бджільництвом.

Із початком повномасштабного російського вторгнення став на захист Батьківщини до лав 81-ї окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Загинув виконуючи бойові завдання на східному напрямку.

У Володимира Яремка залишилися мати, син, донька та сестра з сім'єю.

Борис Горошко (31.08.1984-05.04.2022) Родом з міста Вишнівець Тернопільської області.

Борис Горошко

Навчався у Новокалинівській загальноосвітній школі. Здобув вищу освіту у Харківському інституті Повітряних Сил. Впродовж 2006-2009 років проходив військову службу у 301-му зенітному ракетному полку зенітних ракетних військ Повітряних сил Збройних Сил України, а протягом 2009-2022 років – у 12-й окремій бригаді Армійської Авіації імені генерал-хорунжого Віктора Павленка Сухопутних військ Збройних Сил України. Був начальником штабу-заступником командира вертолітної ескадрильї 12-ї окремої бригади Армійської Авіації імені генерал-хорунжого Віктора Павленка Сухопутних військ Збройних Сил України.

У вільний час любив займатися гірськолижним спортом, плаванням, бігом та йогою. Із 2014-го року був учасником бойових дій, за що нагороджений відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції».

Льотчик 1-го класу. Брав участь у миротворчих місіях Організації Об’єднаних Націй у Республіці Ліберії та Демократичній Республіці Конго.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Указом Президента України №187/2022 від 29 березня 2022 року був нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Із початком повномасштабного російського вторгнення продовжив боронити Батьківщину у лавах 12-ї окремої бригади Армійської Авіації імені генерал-хорунжого Віктора Павленка Сухопутних військ Збройних Сил України. Загинув при виконанні бойового завдання у Повітряній операції на Азовсталь в якості командира екіпажу. Представлений до нагородження найвищою державною нагородою України – званням «Герой України».

У Бориса Горошка залишилися дружина, дочка, мати, брат та сестра.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ