Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові провели навчання для пів сотні водіїв громадського транспорту

Сьогодні, 9 лютого, у мерії провели чергове навчання для водіїв міських автобусів, трамваїв та тролейбусів. Основний акцент - на взаємодії водіїв із людьми з інвалідністю. А також - із пасажирами-військовими, пенсіонерами, учнями. У навчанні взяли участь близько 50 водіїв.
Фото - ЛМР

Зокрема, водіям розповідали про особливості спілкування з людьми на кріслах колісних та як допомагати їм користуватися міським транспортом, повідомляють на сайті ЛМР. 

«Щоб маломобільна людина могла потрапити в транспорт, водій має під’їхати максимально близько до бордюру, опустити відкидний пандус, та обов’язково запитати, чи потрібна допомога. Аналогічно і при виході з транспорту.

Розуміємо, що маломобільних людей у нас більшатиме. Тому послуги з перевезень повинні ставати більш інклюзивними. А водії, які надають ці послуги, повинні вміти це робити. І мають робити це максимально якісно»,- зазначив керівник управління транспорту Орест Олеськів.

Також йшлося про особливості комунікації і з іншими категоріями пасажирів -  військовими, пільговиками, дітьми.

Разом з тим водіям наголосили і на ключових принципах їхньої роботи -  дотриманні розкладів та правил дорожнього руху.

Останній блок зустрічі пройшов у форматі «питання – відповіді», що дозволяє отримати зворотній зв'язок з водіями, почути їхні думки чи проблемні питання.

Як нагадав керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило, навчання для водіїв відбуваються на постійні основі, орієнтовно 2 рази в місяць. Їх мають пройти всі водії, які працюють на міських маршрутах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ