Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові провели спільні великодні сніданки у прихистках для переселенців

У львівських прихистках для вимушених переселенців організували великодні сніданки. Близько 50 переселенців разом розділили освячені страви у ліцеї № 52. До сніданку тут долучився і міський голова Львова Андрій Садовий.
фото - пресслужба ЛМР

Про це інформує пресслужба ЛМР.

«Львів сьогодні є особливим містом. Зараз це чи не найбільший центр прийому українців, які, втікаючи від бомбардувань, обстрілів, знаходять тут прихисток. Переселенці сьогодні живуть в львівських школах, садочках, бібліотеках і у всіх цих установах сьогодні відбувається такий великодній сніданок. Це є шанс пізнати одне одного, поділитись нашими традиціями. Також я щиро дякую всім тим українцям, які святкують вдома і запрошують до родинного столу переселенців. Багато львівських господинь пекли з гостями міста паски. Це особливий Великдень, адже кожен сьогодні робить максимум, що він може. Звісно, що багато радості не відчувається, але Божа ласка присутня в серцях кожного з нас», – сказав мер Львова.

«З перших днів війни ми приймаємо вимушено переміщених людей. Як правило, ми щодня давали прихисток для більш ніж 50 осіб: дітей, жінок, старших людей. Тому у таке велике свято ми не могли не організувати таке спільне частування. Ми приготувати багато пасок (частину з них спекли і принесли напередодні батьки учнів нашого ліцею), яйця, ковбаски, цвиклі, голубці,… Маємо вдосталь їжі для всіх гостей», – розповіла Світлана Матис, директорка ліцею № 52.

У цій школі за одним столом сьогодні зібрались українці з різних областей України: Харківщини, Сумщини, Луганщини, Донеччини, Херсонщини.

«Ми не знаємо, що буде завтра, але наше майбутнє ми будемо будувати і робити разом. Я розумію ті хвилювання, які є в кожного з нас: що буде завтра, де ми будемо жити. Але скажу вам, що українці мають унікальну здатність – знаходити вирішення будь-яким проблемам. Я вірю, що ми виженемо ворогів з нашої землі. Христос Воскрес – воскресне Україна. Миру вам, любові і разом до перемоги», – побажав гостям міста міський голова Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ