Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові проводиться робоча зустріч з планування участі Львівщини у проекті „Разом до здоров’я”

26 липня 2006 року у Львівському обласному центрі репродуктивного здоров’я розпочалася робоча зустріч з планування участі Львівської області у проекті „Разом до здоров’я”, що реалізується в Україні впродовж 2006-2010 років за підтримки Агентства США з Міжнародного розвитку (USAID) — про це повідомили у прес-службі ГУОЗ ЛОДА.
Її очолюють директор проекту Аста-Марія Кенні та директор з питань політики і постачання проекту Лауренціо Стен (США), а також представники національного керівництва проекту (Україна, Київ). Учасниками зустрічі від Львівщини є керівники Головного управління охорони здоров’я Львівської ОДА та Львівського міського управління охорони здоров’я, головні спеціалісти та керівники низки лікувально-профілактичних закладів Львівщини.
Наприкінці 2005 року відділом охорони здоров’я матерів і дітей ГУОЗ ЛОДА були розроблені і подані в Агентство Міжнародного розвитку США (USAІD) пропозиції щодо участі Львівської області у конкурсі з реалізації проекту покращення планування сім’ї та репродуктивного здоров’я „Разом до здоров’я”. Листом від 17 липня 2006 року проект АМР США ”Разом до здоров’я” поінформував Головне управління про те, що Львівська і Харківська область стали переможцями конкурсу пропозицій.
З вересня 2006 року в нашій області  розпочнеться реалізація згаданого проекту. Пілотними територіями вибрано Жовківський, Яворівський, Самбірський, Сколівський і Сокальський райони. Відповідальною особою за реалізацію в області проекту є начальник відділу охорони здоров’я матерів і дітей ГУОЗ ЛОДА Ірина Микичак.
”Разом до здоров’я” — це проект щодо покращення планування сім’ї та репродуктивного здоров’я, який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAІD) та впроваджується Корпорацією інституту досліджень та тренінгів (JSІ) у співробітництві з Академією освітнього розвитку та Гарвардською школою громадського здоров’я. Проект тісно співпрацює з Міністерством охорони здоров'я України та іншими зацікавленими сторонами.  Метою проекту є зниження рівня абортів, незапланованої вагітності та інфекції, що передаються статевим шляхом через поліпшення доступу та надання якісних послуг із планування сім’ї та репродуктивного здоров’я у співпраці з державним та  приватним сектором.
Проект буде працювати протягом 2006-2010 років на національному та обласному рівнях. Спочатку планується впровадження проекту в двох областях із подальшим поширенням до 2010 року на інші 15 областей України.
Планується використовувати системний підхід у роботі з державним та приватним сектором із використанням місцевих ресурсів та потенціалу для подальшої роботи.
У рамках проекту заплановано проведення клінічних тренінгів для медпрацівників на рівні стаціонарних та поліклінічних закладів із  використанням сучасних тренінгових модулів; допомога в практичній діяльності медпрацівників; загальноосвітні заходи: поширення інформаційних матеріалів та робота зі ЗМІ; покращення доступу до контрацептивів та збільшення асортименту методів контрацепції; проведення  тренінгів по технологіям контрацептивів для фармацевтів; тренінги по менеджменту системи охорони здоров’я на основі сучасних підходів для управлінців, що  працюють на  обласному рівні, які буде проводити Гарвардський університет; апробація нових підходів до  системи фінансування послуг із РЗ особливо на рівні первинної медико-санітарної допомоги.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ