Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Львові пройде ХIV шаховий фестиваль пам’яті Михайла Василишина

Уже традиційно наприкінці листопада Львів прийме титульний міжнародний шаховий фестиваль "Меморіал Василишина". Цьогорічний, вже ХІV за порядком відкритий шаховий фестиваль, присвячений пам’яті Михайла Василишина, відбудеться у Львові з 29 листопада до 7 грудня. Про це повідомила Оксана Вацеба.

Головний суддя змагань – міжнародний арбітр ФІДЕ Артем Хрипач (м. Львів), директор турніру - міжнародний гросмейстер Юрій Вовк (м. Львів).

Урочисте відкриття меморіального турніру відбудеться 29 грудня о 14 год. 30 хв. за адресою: м. Львів, вул., Герцена, 7.

Отож, ці змагання присвячені пам’яті Михайла Павловича Василишина – видатного організатора фізкультурно-спортивного руху Львівщини останніх десятиліть минулого століття.

У місті Лева вітатимуть шахістів найвищої кваліфікації з п’ятьох країн. У програмі фестивалю два колових змагання, в кожному з яких 10 учасників змагатимуться за можливість виконання титулу міжнародного гросмейстера та міжнародного майстра.

У гросмейстерському турнірі гратимуть міжнародні гросмейстери Назар Фірман, Мілан Пахер та В’ячеслав Захарцов та ще сім шахістів, які мріють у Львові виконати вимоги найвищого шахового звання.

Окрасою іншого чоловічого турніру з нормативом міжнародного майстра будуть дві чарівні львівські шахістки Віта Криворучко та Анастасія Гуцко. Ці шахістки вже мають звання гросмейстера серед жінок, але хочуть позмагатися за виконання чоловічих нормативів. Також сядуть за шахівниці досвідчені львівські майстри Володимир Грабінський та Ігор Нестер. Свій досвід вони передаватимуть молодим львів’янам - школярам Данилу Мосесову та Мар’яну Кириченко.

Довідка. 

Михайло Василишин (11 квітня 1938 р. – 26 грудня 2002 р.) – майстер спорту з вільної боротьби, «Заслужений працівник фізичної культури України» (1998), голова спортивного комітету Львівської області, голова ФСТ «Україна», перший заступник голови відділення НОК України у Львівській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ