Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові пройде вечір спогадів про Юрія Вербицького

Приходьте вже в цю неділю у Львівський Фотомузей на вечір спогадів про Юрія Вербицького! Ми маємо їх пам'ятати!

В неділю, 21 січня 2024 року, о 17.00 у Львівському палаці мистецтв (вул. Коперника, 17) відбудеться Вечір спогадів про Юрія Вербицького – першого з Героїв Небесної Сотні, вченого, програміста, альпініста.

Подія організована у співпраці Українського Фотографічного Товариства (УФОТО), Музею Гідності у Львові, Львівського Фотомузею та Львівського палацу Мистецтв.

Згадаємо, яким був Юрій, поговоримо про його захоплення, роботу, участь у Майдані, а також про викрадення, вбивство і розслідування цього злочину. Хто винен і чи був покараний хтось за вбивство, яке десять років тому шокувало всю країну?

Спікером виступить наукова співробітниця Музею Гідності у Львові і дослідниця біографії Юрія Вербицького Олена Чебелюк.

Юрій був переконаним гуманістом, інтелігентом, різносторонньою і дуже цікавою особистістю. Мав багато захоплень, головним з яких був альпінізм, яким він займався з молодості. Вербицький став одним із перших програмістів у Львові. Займався розробкою програмного забезпечення і особисто написав більше сотні програм, багато з яких використовуються на сейсмічній станції у Львові, а також на станціях спостереження в Карпатських горах.

На лекції можна буде побачити особисті речі, які належали Юрію, зокрема унікальний кінобокс для підводної зйомки, зроблений братами Юрієм і Сергієм Вербицькими.

Будуть продемонстровані численні фото, в тому числі оцифровані зі старих слайдів та відео. Почуємо спогади рідних і близьких Юрка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ