Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Політика

У Львові пройшла експертна дискусія на тему: Альянс України, Польщі та Великої Британії

16 листопада 2022 року у м. Львові в рамках VII Українсько-Польського стратегічного форуму відбулась експертна дискусія на тему: "Альянс України, Польщі та Великої Британії: мрія чи геополітична реальність?".

Організаторами заходу виступили "Аналітичний центр регіонального співробітництва" (м. Львів), "Центр досліджень Польща-Україна" (Республіка Польща), Fundacja Centrum Badafi Polska-Ukraina i Центр глобалістики "Стратегія XXI" (м. Київ).

До участі в експертній дискусії від польської сторони були запрошені представники Центру досліджень Польща-Україна, Вроцлавського університету (Uniwersytet Wroclawski), Інституту Центральної Європи в Любліні (UMCS/Instytut Europy Srodkowej), Інтернет-ресурсів "Defence24.pl", "Puls Biznesu" та biznes alert.pl.

Українську сторону представили науковці Національної академії Сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного, Кафедри міжнародної інформації Інституту прикладної математики та фундаментальних наук НУ "Львівська політехніка", Львівські вчені, політологи та експерти у сфері міжнародних відносин, внутрішньої і зовнішньої безпеки, історичної та інформаційної політики, а також представники громадських організацій і ЗМІ, які висвітлюють згадану тематику.

В рамках порядку денного відбулись обговорення проблем по трьох блоках: «Польща, Україна та Велика Британія в нових умовах безпеки: політичний та військовий вимір», «Російська агресія в різних вимірах: гібридному, інформаційному та військовому» та "Стратегічні напрями та перспективи співпраці між Польщею, Україною та Великою Британією".

Фінальна сесія була присвячена опрацюванню рекомендацій щодо набуття новим тристороннім форматом співпраці Польщі, України та Великої Британії конкретного змісту в рамках розвитку "стратегії малих альянсів! заради зміцнення та розширення Чорноморсько-Балтійської осі, генерування нових міжнародних ініціатив в рамках "Ініціативи трьох морів".

Учасники дискусії прийняли рішення про запровадження дискусійного майданчика для обговорення питань зовнішньополітичної та безпекової політики в регіоні. Опрацьовані рекомендації та матеріали дискусії будуть оформлені спеціальною збіркою та передані для вивчення у державні установи України та Польщі.

Проведення наступного етапу Українсько-Польського стратегічного форуму заплановано на весну 2023 року у Польщі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ