Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові прийняли комплексну програму підтримки ветеранів війни

Депутати підтримали комплексну програму підтримки ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України та деяких інших категорій осіб, яка діятиме у Львові у 2024-2026 роках.

Програма передбачає комплекс заходів, що спрямовані на покращення соціального захисту, здоров'я, психологічного стану, зайнятості, житлових умов, дозвілля, освіти та інших аспектів життя ветеранів війни та членів їхніх сімей, а також на збереження пам’яті про загиблих Захисників і Захисниць України.

Для реалізації цих заходів передбачається виділення коштів з бюджету Львівської міської громади - розповідає голова фракції "Європейська Солідарність" Петро Адамик.

«Цю програму розробили з ініціативи депутатів Львівської міської ради, зокрема фракції "Європейська Солідарність". Це важливий крок у визнанні та вшануванні подвигу тих, хто захищав нашу державу від агресора, а також тих, хто втратив своїх рідних у цій нерівній боротьбі. Сподіваюся, що ця програма допоможе полегшити життя та розв'язати проблеми ветеранів й членів родин військових", - додав Петро Адамик.

Додамо, Програма передбачає:

  • надання щорічної адресної допомоги на навчання, оздоровлення дітям загиблих Захисників та Захисниць у розмірі 50000 грн
  • грошову компенсацію особам, які отримали інвалідність внаслідок війни
  • надання матеріальної допомоги особам з числа учасників бойових дій, які потребують лікування
  • грошові компенсації учасникам бойових дій чи родичам загиблих Героїв, які передбачають оплату комунальних послуг
  • виплати до Дня Матері та дня Батька
  • надання адресної допомоги на придбання житла в умовах співфінансування 
  • звільнення від сплати податків на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, а також звільнення від земельного податку ветеранам війни
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ