Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові розбудують медичне містечко

Сьогодні під час Екстреного медичного форуму у Львові підписали Меморандум щодо підтримки розвитку медичної галузі. Завдяки цьому місто отримає грант на розробку комплексної стратегій, а відтак, розбудує медичне містечко на базі 1-го медичного об‘єднання. Про це повідомили 9 червня Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.
Фото ЛМР

 На цьому під час брифінгу наголосив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

"Торік вперше заклади почали отримувати кошти за пролікованих пацієнтів, і утворився ринок послуг, заклади конкурують між собою. Потужніші заклади генерують більшу кількість послуг, а є заклади, які не мають таких можливостей. І тепер НСЗУ ще й буде зменшувати індекс оплати за кожен пакет - коли раніше оплачували 100% за кожного пацієнта, то до кінця року це може бути 85%, а наступного - 60%, тобто майже у два рази менше за ту ж роботу. Це означає, що коштів буде менше. 

Тому якщо ми робимо три об‘єднання за профілем, вони дають змогу додатково економити кошти - і це ми вже сьогодні побачили на прикладі ProZorro, дадуть змогу відкривати нові пакети і збільшувати кількість пролікованих пацієнтів, а тому автоматично збільшити кошти на оплату праці медичних працівників. І найголовніше, це підвищення якості послуг і надання тієї послуги, якої поки немає і за нею їдуть закордон", - розповів Андрій Москаленко.

Відтак, під час форуму підписали Меморандум між Міжнародною фінансовою корпорацією, Агенцією державно-приватного партнерства і управлінням охорони здоров’я Львівської міської ради.

"Меморандум дає змогу розпочати процес оцінки залучення коштів для того, щоб розбудовувати медичне містечко у Львові на базі інституцій першого територіального медичного об‘єднання. 

Об`єднання лікарень - це другий обов‘язковий крок реформи. Це покращення послуг і збільшення суми коштів, підвищення оплати працівникам. Львів отримає грант на розробку комплексної стратегії якісних медичних послуг, а також допомогу з розробкою економічних моделей для медичних закладів. Дякуємо колегам з міжнародних інституцій", - додав Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ