Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові розгорівся новий скандал навколо ЛКП "Лев"

У Львові розгорівся новий скандал навколо ЛКП "Лев" та його керівника Оксани Кошак. Зоозахисники вимагають звільнити Оксану Кошак із займаної посади. За їх словами, через неправильне поводження із тваринами. Також вои вимагають дати належну оцінку її діям як керівника закладу. Про це сьогодні, 7 червня, на прес-конференції розповів волонтер-зоозахисник Володимир Мішенчук, інформує кореспондент Гал-інфо.

Як зазначив Володимир Мішенчук, Оксана Кошак не пускає на територію ЛКП «Лев» волонтерів, які мають намір допомогти тваринам. Також, за його словами, директор підприємства неодноразово викликала поліцію, бо нібито він перешкоджає її роботі.

«Наші вимоги є прості – це звільнити Оксану Кошак, бо призначили її «підкилимно», без залучення громади. Також вона зовсім не любить тварин, а така людина не може обіймати цю посаду. Окрім того, ми вимагаємо провести відкритий конкурс на заміщення посади директора ЛКП «Лев», - розповів  Володимир Мішенчук.

Також, за його словами, дуже часто трапляються випадки, коли керівництво ЛКП «Лев» просто відмовляється брати поранених тварин у ДТП.

Орися Бобришова, волонтерка, розповіла в коментарі для Гал-інфо, що зоозахисники неодноразово пропонували Оксані Кошак призначити на посаду заступника директора когось із зоозахисників, однак, відповідь на таку пропозицію була завжди категорично негативна.

Своєю чергою, директор ЛКП «Лев» пояснила, що основним завданням  ЛКП «Лев» є безпека львів’ян та захист тварин, і вона цю місію виконує на усі 100%.

«Я як керівник несу відповідальність за діяльність підприємства, і дотримання законодавства й ухвали Львівської міської ради для мене є визначальним. Я готова до конструктивних діалогів, також готова  допомагати у зміні правил, бо дійсно бачимо, що ухвала напрацьовувалась рік тому, і станом на сьогодні виникли нові робочі моменти, які потребують внесення змін в ухвалу, щоб я, як директор підприємства, керуючись законодавством, могла здійснювати ті чи інші дії», - зазначила Оксана Кошак.

«Я скажу, що дію виключно згідно зі статутною діяльністю підприємства. Ми відловлюємо тварин, вакцинуємо, стерилізуємо і стараємось прилаштовувати. Зараз свою роботу підприємство виконує якісно, понад 500 тварин відловлено, понад 300 стерилізовано, майже 200 прилаштовано», - додала директор ЛКП "Лев".

Євген Бойко, начальник управління внутрішньої політики Львівської міської ради, запевнив, що невдовзі буде сформована відповідна робоча група. "Це будуть люди, які розуміються у даній сфері, це, зокрема, ветеринари, юристи, інженери, щоб цілковито вирішити усі проблеми, які зараз порушуються навколо ЛКП "Лев".

"Кожен львів'янин, хто має бажання допомогти тваринам та об'єктивно висловити свою думку, зможе взяти участь у робочій групі. Усіх охочих просимо телефонувати за номером телефону - 297 58 12", - зазначив Євген Бойко.

Нагадаємо, Оксану Кошак було призначено на посаду директора ЛКП «Лев» у березні цього року. Галина Бордун, начальник відділу кадрів Львівської міської ради запевнила, що конкурс був відкритий та прозорий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ