Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові розпочали демонтаж совєцького "Монументу слави"

ФОТО: ОЛЬГА ГОНЧАР
ФОТО: ОЛЬГА ГОНЧАР
1/2
Роботи з демонтажу розпочали згідно Рішення №1191 (від 18.12.2020) Виконавчого комітету ЛМР, в якому також передбачено пункт щодо проведення архітектурного конкурсу на спорудження в цьому місці меморіалу Українського Воїна. Про це повідомив депутат Львівської міської ради Ігор Шолтис.

Шолтис зазначає:

Так званий «Монумент Бойової слави Збройних сил СРСР», що є на перетині вулиць Стрийської та Героїв Майдану, поповнює список декомунізованих пам‘яток радянської спадщини.

Побудований у 1970-му році згідно Рішення пленуму Центрального комітету Компартії України, цей монумент став символом відзнаки 50-річчя від днів створення червоної армії.

Саме тієї армії, яка за десятки років до початку Другої Світової війни: нищила українців голодом, плюндрувала культуру, ґвалтувала мову та добивала цвіт нації у таборах.

Нещодавно хтось вважав такі рішення неможливими, та сьогодні ми з гордістю можемо віддати свою шану бійцям, які століття тому боролися з зображеним на пам‘ятці окупантом, і чиї діти сьогодні воюють з нащадками цих червоних катів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ