Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові розпочали опалювальний сезон: які можливі ризики

Про результати початку опалювального сезону у Львові розповіла заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.
Ілюстративне фото: Цензор.НЕТ

“Зі сьогоднішнього ранку в місті запустили ТЕЦ-1 і ТЕЦ-2. Тепло подається в плановому режимі. Станом на зараз тепло подано до 70% будинків. Утім хочу наголосити, що тепло подано до будинків, а вже голови ОСББ, керівники управляючих комунальних й приватних компаній і ЖВК це тепло повинні "взяти", тобто відкрити засувку й пустити тепло до будинку”, – повідомила вона. 

За словами заступниці міського голови, цьогоріч в 408 житлових будинках Сихівського району запускають ІТП (індивідуальні теплові пункти), які раніше подавали до будинків гарячу воду, а зараз подаватимуть ще теплоносій і тепло. 

На Сихові довстановлюють індивідуальні теплові пункти

До початку опалювального сезону у Львові провели повну реконструкцію котельні на вул. Кирила-Мефодія, 17. Також цього року на котельнях по вул. Шевченка, 42 і Зеленій, 111 встановили теплові насоси, які допомагають заощадити газ.

"Ми плануємо встановити теплові насоси на ще чотирьох котельнях. Це дає нам можливість зекономити газ, тому що тепла, гаряча вода подається без застосування газу. За рік це дозволить зекономити два мільйони метрів кубічних газу вартістю 19 мільйонів гривень", – пояснила Ірина Маруняк. 

На критичний випадок, якщо у місті буде відсутня електроенергія, житлово-комунальні господарства склали порядок роботи.

"Ми закупили дизель-генератори для того, щоб запустити ТЕЦ, котельні й ЦТП. Для відновлення водопостачання насосні станції під'єднають до дизель-генераторів, що надають воду для певних напрямків міста Львова", – зазначила заступниця міського голови.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ