Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові розпочали відключати електроенергію боржникам

Нещодавно з ініціативи постачальника універсальних послуг (ТОВ «Львівенергозбут») енергетики скерували побутовим споживачам, які заборгували за електроенергію, офіційні повідомлення про відключення.

А днями, за поданням постачальної компанії, «Львівобленерго» розпочало припиняти електроживлення боржникам. Про це повідомили в пресслужбі «Львівобленерго».

Відзначимо, що уряд зняв мораторій на відключення побутових споживачів (населення) - боржників, які проживають на неокупованих територіях та територіях, на яких не ведуться активні бойові дії. 

Львівська область, як і більшість інших областей України, не підпадає під категорії фронтових територій. Тому Кабінет міністрів дозволив тут відключення за борги населення.

Важливо, якщо відключили електроенергію через заборгованість — відновлення електроживлення може бути тривалим, а також потребує додаткових фінансових витрат. 

У такому випадку боржнику потрібно погасити борг і наступного робочого дня після відключення звернутись до постачальника універсальних послуг (ТОВ «Львівенергозбут»), аби отримати рахунок на повторне підключення. 

Подачу електроенергії відновлять після сплати рахунку та погашення боргу  протягом 3 робочих днів у містах та 5 робочих днів у сільській місцевості. 

Аби не залишитись без електроенергії та не понести додаткові фінансові витрати, оплачуйте за послуги вчасно і в повному обсязі, а якщо є заборгованість — терміново погасіть борг.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ