Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові сайт для незрячих людей не працює

У Львові сайт www.openlife.lviv.ua - для незрячих людей перестав працювати. На це звернули увагу читачі Гал-інфо.

Як повідомила виконавчий директор Львівського обласного осередку ВГО «Українська спілка інвалідів – УСІ»Оксана Потимко, йдеться про технічні причини

Також читачі повідомили, що сайт  www.openlife.lviv.ua і раніше періодично то з’являвся, то зникав.

Натомість Оксана Потимко розповіла: «Вчора (20 січня)підчас того, як мивиставляли на сайт мультфільми для незрячих людей, ми помітили, що сайт «лежить», не працює. Після того, ми одразу подзвонили до фірми, що займається оплатою домену і хостингу. Але жодних проблем з оплатою не було».

За її словами, технічна проблема сталася у фірми, що створювала сайт. Однак скоро цю проблему вирішатьі сайт для незрячих людей знову запрацює, пообіцяла Оксана Потимко.

1 червня 2012 року Гал-інфо повідомило:

"У Львові розробили сайт для незрячих України www.openlife.lviv.ua, який працюватиме під гаслом «Змінюєш себе – змінюєш світ», повідомили організатори проекту.

4 червня завершується термін реалізації проекту з ефективних комунікацій, підтриманого Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні (ПРООН). Проект втілювався Львівським обласним фондом соціального захисту і реабілітації сліпих протягом двох місяців, а його загальна вартість склала 40 000 грн.

Мета проекту – на прикладі історій успіху і резонансних досягнень домогтися поведінкових змін серед цільової аудиторії, а саме -змінити відношення людей з упередженнями до осіб з інвалідністю та відношення самих інвалідів до себе і своїх можливостей.

Цільова аудиторія проекту - користувачі з вадами зору, члени їх родин, представники шоу-бізнесу, соціальної та культурної сфери, освітяни,люди з упередженнями. Сайт повинен стати джерелом корисної інформації,доступної як для осіб з вадами зору, так і для тих, хто цікавиться інноваціями і здобутками у соціальній сфері.

Принципова відмінність сайту – відмова від самореклами і змістовна насиченість.

Організатори розмістили на сайті об’єднану інформацію, яка допоможе отримати відповіді на численні запитання позбавлених зору (через нього- 80-90%інформації) людей, а також розроблені у Львові новинки, частина яких не має аналогів у європейській практиці. Наповнення сайту готували впродовж кількох років, інформацію про навчальні заклади або історії успіху шукали самотужки в межах усієї України. Часто до зібраного незрячими статистичного матеріалу миттєво з’являлось зацікавлення тих структур, які мали б бути джерелом такої інформації. Це зайвий раз переконало організаторів, що на результативність роботи впливають не фізичні обмеження і не займана посада, а винятково мотивація до дії.

В межах використовуваних комунікативних інструментів виготовлені також наклейки для різноманітних об’єктів (автотранспорту, світлофорів,книг, тощо), банери і футболки для учасників концертного проекту «Відчинилося життя» та Львівської команди незрячих шахистів, буклети плоским і рельєфно-крапковим шрифтами. У такий спосіб відбулося брендування організації,яка дедалі голосніше заявляє про себе і своє місце на ринку соціальних послуг.

Довідка.

Сайт www.openlife.lviv.uaмістить такі сторінки: «Абетка для незрячих», «Аудіоальбоми», «Відчинилося життя», «Інструкції до ліків», «Безбар’єрність», «Бібліотека», «Засоби реабілітації», «Нормативні акти», «Медицина», «Освіта», «Спорт», «Історії успіху», «Наші партнери», «Про нас».

Матеріал поданий у текстовому, аудіо та відеоформатах, частина – англійською або польською мовами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ