Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українська делегація на чолі з Павлом Петренком розпочала візит до Брюсселя

Українська делегація на чолі з Міністром юстиції Павлом Петренком розпочала роботу в рамках дводенного робочого візиту до Брюсселя, - повідомляє прес-служба Мін’юсту.

До складу делегації увійшли заступник Глави Адміністрації Президента України Олексій Філатов, Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков, Секретар Великої Палати Верховного Суду України Всеволод Князєв, а також очільники директоратів Мін’юсту Юлія Зайченко та Ілля Черногоренко.

ʺПротягом візиту наша делегація матиме зустрічі з представниками Європейської Комісії, у ході яких ми обговоримо успіхи, яких досягла Україна у судовій реформі, а також у реформуванні сфери юстиціїʺ, - прокоментував українським журналістам мету візиту очільник Мін’юсту у понеділок, 8 квітня.

Звичайно, зазначив він, мова йде про завершення формування складу нового Верховного Суду та процес створення Антикорупційного суду, який вже перебуває на фінішній прямій. Серед ключових тем - реформа системи виконання судових рішень, якою опікується саме Мін’юст, адже вона є ключовою складовою реформування судової системи.

ʺДо складу нашої делегації увійшли представники президентської та судової гілок влади. Тому ми маємо дійсно відверту розмову з нашими європейськими партнерами щодо результатів, які ми демонструємо на сьогодні, і наших планів, спрямованих на завершення судової реформи у строки, визначені чинним законодавствомʺ, - підкреслив Міністр юстиції.

8 квітня українська делегація провела зустріч з головою групи підтримки України в Європейській Комісії Пітером Вагнером.

ʺМи обговорили низку питань, які стосуються реалізації Угоди про асоціацію з ЄС, співробітництва нашої країни з країнами союзу, а також хід реформ в Україні та забезпечення уніфікації українського законодавства з європейськимʺ, - прокоментував підсумки зустрічі Павло Петренко.

За словами очільника Мін’юсту, українські урядовці також поінформували європейську сторону про хід ключових реформ в Україні, які потребують підтримки ЄС. Зокрема, обговорили результати реформи виконання судових рішень у контексті розвитку інституту приватних виконавців в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ