Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові соціальні працівники перевіряють цільове використання коштів допомоги при народженні дитини

У районних відділах соціального захисту комісії розглядають питання цільового використання коштів допомоги сім`ям при народженні дитини. Про це сьогодні, 21 березня, ”Гал-info” повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
„Нагляд за цільовим використанням допомоги проводиться з метою створення належних умов для повноцінного утримання та виховання дитини в сім`ї. Його здійснює державний соціальний інспектор управління соціального захисту разом зі спеціалістами у справах дітей, сім`ї та молоді, органами опіки та піклування», - повідомила начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Наталя Федорович.
Як повідомили у Сихівському відділі соціального захисту, цього року під час засідань комісії з питань цільового використання коштів допомоги при народженні дитини розглянули 18 справ одержувачів допомог. З них у 16 випадках було підтверджено цільове використання коштів та належний догляд за дітьми. Одну виплату допомоги було припинено у зв’язку з виїздом одержувача допомоги за кордон разом з дитиною. Виплата ще однієї допомоги була поновлена батькові дитини, оскільки мати залишила дитину і не здійснювала за нею догляд.
 
Нагадаємо, що з 1 січня 2008 року допомога при народженні дитини працюючим та непрацюючим батькам призначається відповідно до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми». Відповідно до законодавства допомога при народженні дитини надається у розмірі 12 240 грн – на першу дитину, 25 000 – на другу дитину, 50 000 грн – на третю і наступну дитину.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ