Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові стартує прийом заявок на реставрацію історичних вікон і брам

ЛКП «Бюро спадщини» оголошує черговий набір заявок від мешканців в програму співфінансування оновлення історичних вікон і брам.

Учасниками нового набору стануть мешканці, які подадуть свої заявки через центри надання адміністративних послуг Львова винятково у дні з 1 по 15 вересня.

При реставрації брам 70% вартості робіт будуть оплачені з міського бюджету, 30% – сплачують мешканці, а при відновленні вікон за цією програмою 60% сплатить місто і 40% мешканці, при заміні вікон з пластикових на дерев’яні частки співфінансування становлять – 50 % міський бюджет і 50 % мешканці.

«Ми проводимо новий набір щоосені на початку вересня, адже за рік отримуємо велику кількість запитів від охочих долучитися до програми співфінансування. У нас в роботі велика кількість брам, черга рухається впевнено. До нових заявок черга дійте орієнтовно за два роки, тож зараз є нагода потрапити у списки та організуватися із сусідами», – розповів директор ЛКП «Бюро спадщини» Павло Богайчик.

Обов’язкова умова: заявки слід подавати виключно через центри надання адміністративних послуг Львова винятково у дні з 1 по 15 вересня. Звернення подані поза цими часовими рамками отримають відмови.

Дізнатися як подати заявку можна на сайті ЛКП «Бюро спадщини» у розділі «Співфінансування».

Нагадаємо, упродовж 2018-2022 років у Львові відновили 150 брам та 122 вікна і балконних дверей. В цьому році вже встигли відреставрувати 13 брам та 3 вікна. Наразі 17 брам та 6 вікон є в роботі, а також проведено заміну 3 вікон та 2 балконних дверей з металопластикових на дерев’яні. На сьогодні укладено договори на заміну 3 вікон та 2 балконних дверей з металопластикових на дерев’яні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ