Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові стартував ІХ Екуменічний соціальний тиждень

Сьогодні, 28 вересня, у великій сесійній залі Львівської міської ради відбулася відкриття ІХ Екуменічного соціального тижня “Міграція: виклик для України”. Про це повідомили організатори.

Відкриття розпочалося з екуменічної молитви, яку очолив  владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ.

В привітальному слові президент Інституту екуменічних студій о. д- р Іван Дацько привітав учасників та гостей з відкриттям, а також розповів про плани організаторів ЕСТу залучити до Форуму більше учасників і наступного року проводити цей захід також і у Києві.

Отець д-р Богдан Прах, ректор Українського католицького університету зауважив особистісний вимір проблеми міграції, зокрема, що  кожна людина з конкретною журбою, зі своїми проблемами.

Отець Григорій Драус зазначив, що сам Господь був мігрантом і зійшов на землю, а також заохотив до натхненної праці учасників ЕСТу.

Андрій Садовий, міський голова Львова, так привітав учасників Форуму: «Вигнання, міграції, окупації - ми прожили століття. Ми отримали дуже сильний удар. Ми витрачаємо багато часу щоб доказати правоту. Ми повинні бути разом». Також міський голова зауважив, що найвищою силою є милосердя і нам потрібно вчитись допомагати один одному. «Ми не вибираємо народ, ми не вибираємо час, коли народжуємось.

Ми вибираємо, чи бути людьми. Я би хотів, щоб ми з вами ними були», - сказав мер Львова.

Д-р Антуан Аржаковський, директор-засновник Інституту екуменічних студій виступив з привітальним словом від президента соціальних тижнів Франції Домініка Кінійо.

IX Екуменічний соціальний тиждень (ЕСТ) під назвою «Міграція: виклик для України»  буде відбуватись з 28 вересня по 2 жовтня. Під час Форуму відбудуться: конференція «Міграція: виклик для України», круглі столи, засідання Українського християнського академічного товариства (УХАТ), презентація книжки Йозефа Гілла «Флорентійський Собор» та інші заходи.

«Міграція» - це процес зміни постійного місця проживання індивідів чи соціальних груп: переміщення в інший регіон країни або в іншу країну. Поняття «міграція» включає в себе внутрішньо переміщені особи (ВПО), вимушені переселенці, іммігранти, емігранти, мігранти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ