Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура  |  Здоров'я

У Львові стартував півмарафон GRAND PRIX LVIV HALF MARATHON 2016

Сьогодні, 6 листопада, у Львові вперше відбувається масштабний міжнародний півмарафон GRAND PRIX LVIV HALF MARATHON 2016. Урочистий старт змаганням дав міський голова Львова Андрій Садовий. Дистанцію 21 км біжать і віп-гості – Марина Філатова, дружина мера Дніпра, Єгор Соболєв, народний депутат України, Марічка Падалко, телеведуча 1+1, гравці ФК «Карпати». Півмарафон розпочався о 9.00 год і триватиме до 14.00 год. У зв’язку з цим в місті змінено рух громадського транспорту. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Коли падає дощ – то на щастя. Я бажаю вам перемоги. В нас завжди є таке правило, якщо хочеш збудувати Україну – це є біг на довгу дистанцію. І треба мати впевненість у своїх силах і вірити в перемогу», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова, під час відкриття півмарафону.

Участь у львівському півмарафоні беруть понад 1300 бігунів з різних міст України та інших країн. Ця подія є завершальним етапом бігової ліги Run Ukraine Running League 2016.

Місто вперше приймає півмарафон такого масштабу, проте через значний ажіотаж, організатори достроково завершили реєстрацію на головну дистанцію заходу – 21 км.

«На львівський півмарафон зареєструвались 600 учасників на дистанцію 21 км. Ми вперше приймаємо таку кількість охочих пробігти цю дистанцію на регіональному півмарафоні і дуже раді такому результату. Маршрути наших дистанцій не випадково прокладені історичними вулицями міста, адже півмарафон – це не просто бігова подія, а й важливий туристичний захід для Львова. Ми хочемо, щоб півмарафон став традицією для міста і через роки у ньому брали участь наші діти», – зазначив Дмитро Черніцький.

Фаворитом львівського півмарафону на дистанції 21 км є львів’янин Олег Лещишин, переможець “Wizz Air Kyiv City Marathon-2016” та учасник параолімпійських ігор у Пекіні в 2008 році.

Більше як 120 спортсменів та шанувальників бігу прибули у Львів з інших країн. Традиційно участь у біговій події беруть як професійні спортсмени, так і любителі бігу, незалежно від віку. Серед відомих бігунів на півмарафоні: Бабарика Олександр, Бабарика Іван, Грицак Юрій, Українець Сергій, Яремчук Софія, Смовженко Олеся, Гешко Іван, Ірина Ліщинська.

Довідка.

Загальний призовий фонд змагання складає майже 60 000 грн. Переможці в абсолюті на півмарафонській дистанції отримають по 5 000 грн. Традиційно для заходів Run Ukraine грошові призи отримають і перші три атлети на півмарафонській дистанції у семи вікових категоріях.

Кожен фінішер дистанції 21,0975 км отримає пам’ятну медаль на фініші.

GRAND PRIX LVIV HALF MARATHON 2016 організовано за підтримки Львівської міської ради. Генеральний спонсор - ТМ “Молокія”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ