Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Львові стартував Відкритий кубок із шахів

Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
1/4
Сьогодні стартував Відкритий кубок Львова з шахів. Урочиста церемонія відкриття Кубку відбулася у готельно-ресторанному комплексі "Медова печера". Про це повідомили 9 серпня Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.

Турнір, з призовим фондом 200 тис. грн, триватиме вісім днів та завершиться 16 серпня. Міський голова Львова Андрій Садовий привітав учасників та запропонував одне із змагань провести у сесійній залі Ратуші.

Так цього року Відкритий кубок Львова з шахів є одним з найсильніших дитячо-юнацьких шахових турнірів в Україні за складом учасників, а ще – з найбільшим призовим фондом. Рекордні 200 тисяч гривень надають постійні партнери Львівської обласної шахової федерації Банк "Львів", "Галицька здоба" та "Укренерго".

За інформацією управління спорту ЛМР, шахісти змагатимуться у двох вікових категоріях – до 20 років та до 12 років. Серед зареєстрованих учасників – чемпіони та призери чемпіонатів України з шахів усіх вікових категорій за останні три роки, понад двадцять кандидатів у майстри спорту та п’ять майстрів спорту.

Беруть участь у турнірі понад дві сотні шахістів з різних регіонів України. Традиційно, найбільше учасників зі Львова та області. Також є представники Києва, Одеси, Мукачева, Рівного, Луцька, Івано-Франківська, Житомира, Хмельницька, Чернівців, Краматорська, Тернополя та Дніпра.

Мер Львова Андрій Садовий, радіючи старту гарного турніру, запропонував одне зі змагань провести у Ратуші.

"У мене пропозиція. Ми маємо дуже гарну сесійну залу у Ратуші, в центрі Львова. Тому можна одне із змагань провести там, а ми б для дітей зробили добрий почастунок. Можна зіграти у Білій залі чи у мене в кабінеті також. Наше завдання - робити максимальну популяризацію шахів. Хто вміє грати шахи – той дуже крутий, тому що краще вчиться і може набагато більшого досягнути в житті. Бажаю усім успіху, перемоги, та використовуйте мою велику любов до шахів!", - резюмував мер Львова Андрій Садовий.

Змагання Відкритий кубок Львова з шахів відбуваються за підтримки Львівської міської ради в рамках програми "Відкриті Кубки Львова".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ