Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові стартують автостопні перегони Львів-Тбілісі

У суботу, 1 липня, у Львовi стартують перші в Україні автостопнi перегони Львів-Тбілісі. Молоді шукачі пригод (здебільшого студенти) спробують на попутних автомобілях подолати 2 534 кілометри і якнайшвидше добратися до столиці Грузії. Ці змагання входять до серії мандрівок “Канікули не для мажорів”.

Єдине правило автостопних змагань – не можна платити за проїзд! Автостопники подорожують на попутних автомобілях завдяки спритності і вмінню зацікавити водія, скласти йому приємну компанію у дорозі. Тому ці автостопні змагання доступні усім студентам, оскільки для 2-3 тижнів мандрівки достатньо навіть однієї стипендії.
«Ми прагнемо відкрити для себе світ, побачити екзотичні краї, хоча б на кілька тижнів відчути себе сучасним Колумбом або ж Магелланом. Закавказькі народи дуже привітні та гостинні, тож подорож обов’язково буде багата на враження» – розповiдає органiзатор перегонiв, студент Львівського нацiонального унiверситету iменi Iвана Франка 21-рiчний Володимир Гринюк.
До такого незвичного проведення канiкул зголосилися 12 студентiв, які подорожуватимуть парами. Мандрівники беруть з собою лише намет, спальники та фотоапарат. На фініші у Тбілісі автостопників очікуватимуть грузинські друзі, з якими організатори познайомилися у Києві на Помаранчевій революції. Переможці у винагороду отримають туристичне спорядження і всестудентську славу. Орієнтовно маршрут можна подолати за 4-5 днів.
Перегони Львів–Тбілісі – лише перша частина мандрівки. Після перегонів студенти уже без поспіху хочуть проїхатися усією Грузією, відвідати Вірменію і Азербайджан. Зокрема, планують вiдвiдати Нагiрний Карабах, Кахетiю, Аджарiю, проїхатися вiд Чорного моря до Каспійського, побачити древнi грузинськi та вiрменськi храми, сфотографуватися у печерному мiстi царицi Тамари, посмакувати грузинського вина. Усi три країни Закавказзя є безвiзовими для українцiв.
Повідомила прес-служба ГО «Підкова».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ