Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У Львові торік демонтували майже 2 тис. самовільно встановлених конструкцій

Протягом 2011 року у Львові було демонтовано 1914 самовільно встановлених конструкцій, з них 1290 рекламних конструкцій та 624 вивіски. Для порівняння, у 2010 році по місту було демонтовано 734 рекламні конструкції та 99 вивісок, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Ми постійно наголошуємо, що у Львові засоби зовнішньої реклами можуть розміщувати лише на підставі дозвільної документації, а саме на підставі дозволу, виданого виконавчим комітетом Львівської міської ради, якщо це реклама, або ж на підставі погодженого проекту, якщо це вивіска. Якщо ж конструкція встановлена самовільно, без належних документів на її розміщення, то така конструкція підлягає демонтажу. Це є непорушне правило, якого повинні дотримуватися усі суб’єкти господарювання, які працюють на ринку зовнішньої реклами і з вивісками. Водночас, зазначаємо, що демонтаж не є самоціллю, оскільки, першочергово, ми спонукаємо суб’єктів господарювання узаконити свою конструкцію. Відтак, місто йде назустріч суб’єктам господарювання, даючи їм час і можливість оформити дозвільні документи і вести свою діяльність у правовому полі», - розповідає директор КП «Адміністративно-технічне управління» Інна Свистун.

Для спрощення процедури отримання дозволів на розміщення зовнішньої реклами та погодження проектів вивісок у Львові й надалі активно працює робоча група. Протягом 2011 року вона провела 53 засідання, розглянувши 3313 заявок. В результаті було прийнято 490 позитивних рішень щодо видачі дозволів на розміщення реклами та погоджено 1125 проектів вивісок. Решта скеровано на доопрацювання.

Загалом, з початку своєї діяльності робоча група провела 86 засідань, розглянувши 4472 заявки. При цьому, було погоджено 1308 проектів вивісок та прийнято 799 позитивних рішень щодо видачі дозволів на розміщення реклами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ