Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові триває 30-ий BookForum

4–8 жовтня у Львові цього року – це святкова пора для усіх, хто любить книги.

З усієї України на літературний фестиваль завітали представники різних видавництв, аби поділитись з громадськістю не лише книжковими новинками, але й поспілкуватись на різні теми під час дискусій, літературних розмов, творчих зустрічей.

1/2

«Не розповідайте мені увесь сюжет книги! Не спойлеріть», - чутно розмову двох поціновувачів книг біля столів одного з видавництв.Дівчина розповідає про один з творів, ділиться своїми враженнями із зовсім чужою для себе співрозмовницею. Ось так тут, на 30-ому BookForum у Львові, випадкові незнайомці стають найкращими друзями, адже тримають у руках книги.

Книжковий ярмарок біля Порохової вежі збирає чималий натовп. Відвідувачі купують книги, обговорюють один з одним свої вподобання, дають рекомендації… і знову купують книги. Тим часом у самій Пороховій вежі ведуться дискусії про сучасні міфології, свободу думки та силу слова.

«Ключова тема 30-го Lviv BookForum — «Перепис майбутнього»: життя, щастя і культура під час та після війни. Також під час фестивалю відбудеться церемонія нагородження лауреатів Премії «Зустріч» за участі Софії Андрухович, — лауреатки премії 2023 року за роман “Амадока”», - читаємо на офіційній сторінці літературного фестивалю.

1/2

Організатори 30-го BookForum у Львові пропонують відвідувачам понад 150 подій на різних локаціях по всьому місту. І хоч декілька насичених на заходи днів минуло, на вихідних на відвідувачів чекає не менш цікава програма: презентації книг Олени Фінберг, Тані Касьян, Вероніки Мосевич, Андреа Нікастро, Андрія Тристана та багатьох інших; дискусії на теми української мови, відбудови України, дитячих ілюстрацій, класичну українську літературу, поетичне документування, гуцульський текст, ретродетективи і багато-багато іншого. 


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ