Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові триває боротьба за рештки ЛАЗу

​Мерія звернеться в Генпрокуратуру, щоб унеможливити реєстрацію об’єктів нерухомого майна за афілійованими структурами ЛАЗ, а також встановить мораторій на закріплення цієї землі. Про це повідомила Львівська міська рада.

Львівська міська рада підготувала проект ухвали «Про забезпечення ефективного використання території колишнього Львівського автобусного заводу», який буде розглядатись завтра на сесії міської ради. Проектом ухвали передбачається накладення мораторію на закріплення земельних ділянок на вул. Стрийській, 45. Також мерія звернеться до Генеральної прокуратури України, щоб унеможливити реєстрацію об’єктів нерухомого майна за афілійованими структурами ЛАЗ, адже є інформація, що на деякі об’єкти на цій території не зареєстроване право власності. Місто робитиме все можливе, щоб визнати це майно безгосподарним.

Юридичний департамент ЛМР спільно з Головним управлінням ДФС у Львівській області працювати щодо виявлення безгосподарного майна на вул. Стрийській, 45.

«Маємо інформацію, що на території Автобусного заводу є об’єкти, на які не зареєстроване право власності. Справа про реєстрацію права власності за однією з афілійованих структур Автобусного заводу розглядається в судах міста Києва. Ми будемо просити Головне управління державної фіскальної служби долучитись до виявлення таких об’єктів, будемо вивчати можливість визнання цього майна безгосподарним. Є пропозиція встановити мораторій на закріплення земельних ділянок за цією територією», - розповіла директор юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

Вона також повідомила, що місто скеровує подання у виконавчу службу про вилучення автобусів АТП-1 з-під арешту.

«Щодо виплати коштів за автобуси АТП-1 – ми ініціювали процедуру про вилучення автобусів з-під арешту. Це майно належить територіальній громаді, а не АТП-1. Відповідну заяву ми сьогодні подаємо у виконавчу службу. Очікуємо результати розгляду цієї заяви. Будемо робити все можливе, щоб убезпечити можливість накладення в подальшому арешту на наші автобуси», - додала Гелена Пайонкевич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ