Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові триває Міжнародний театральний фестиваль «Золотий Лев – 2023»

Сьогодні, 5 жовтня, у Львові відбулося офіційне відкриття Міжнародного театрального фестивалю «Золотий Лев», який відбувається що два роки з 1989-го.

Організатором фестивалю є Львівський академічний духовний театр «Воскресіння» за фінансової підтримки Українського культурного фонду, Львівської ОВА та Львівської міської ради.

Особливістю фестивалю є здійснення театральних постановок у модерних, експериментальних режисерських та сценографічних вирішеннях.  Навіть гаслом фестивалю є: «Класика очима експерименту».

У цьогорічному Фестивалі беруть участь:

  • 6 львівських театрів – Львівський національний академічний драматичний театр ім. Марії Заньковецької, Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса,  Львівський обласний театр ляльок, Львівський академічний театр «Воскресіння», театр «ОКО», театр «Вуаля»;
  • 9 театрів з інших міст України (Київ (3), Луганськ, Суми, Чернігів, Херсон, Вінниця, Кропивницький);
  • 3 закордонні театральні колективи (з Чехії, Данії, Франції).

Фестиваль відомий традиційною карнавальною ходою вулицями Львова, проте цього року її не буде з міркувань безпеки.

Участь в офіційному відкритті фестивалю сьогодні взяла директорка департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОВА Ірина Гаврилюк. Вона наголосила, що однією з ознак незламності нації у час війни є мужня боротьба з ворогом на фронті і в тилу. А ознакою животворної сили нації, яка свідчить про те, що вона має майбутнє, є ставлення в час війни до культури.

«Якщо в час війни митці творять, і не просто творять, а викладаються максимально, бо інакше не дозволяє совість… Якщо в час війни в нашій країні продовжують жити багаторічні культурні проєкти, які вже здобули визнання, і з’являються потужні та яскраві нові… Якщо в час війни влада знаходить можливості фінансувати культуру, усвідомлюючи, що саме культура народу є основним фундаментом його національної гідності, пам’яті, патріотизму, гордості і духу… Якщо у часі війни ми, вшановуючи героїв, які загинули за Україну, донатимо на ЗСУ, ходимо в музеї, знімаємо прекрасні фільми, організовуємо великі благодійні концерти і такі потужні фестивалі, як «Золотий Лев», то ми – непереможна держава і нездоланний народ!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ