Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові Центр екстреної медичної допомоги отримав 12 нових карет "швидких"

Сьогодні, 6 жовтня, підрозділи Львівського обласного центру ЕМД МК отримали 12 нових карет швидкої допомоги – це автівки типу «В» на базі Citroen Jumper.

Про це на Facebook повідомив Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Їх розподілили пропорційно найнагальнішій потребі територій:

  • Станція 103 м. Львів – 4 авто
  • Пункти медицини катастроф – 2 авто
  • Турківський район (відкриття нового пункту с. В. Висоцьке) – 1 авто
  • м. Новояворівськ – 1 авто
  • м. Борислав – 1 авто
  • м. Стрий – 1 авто
  • м. Буськ – 1 авто
  • м. Старий Самбір – 1 авто

Усі «швидкі» укомплектовані дефібриляторами на випадок порушення серцевої діяльності, електрокардіографами з можливістю передачі ЕКГ (телетрансмісії), ларингоскопами для проведення інтубації, обладнанням для здійснення кисневої підтримки тощо.

На заході були присутні голова Львівської ОДА Максим Козицький, заступник голови ЛОДА керівник робіт з ліквідації НС Іван Собко, заступник голови Львівської обласної ради Богдан Гагалюк.

Під час урочистостей зазначили, що Президент, Уряд та МОЗ України визначили Розвиток системи Екстреної медичної допомоги (ЕМД) пріоритетом для держави. Завдяки цьому збільшено фінансування нашого Центру через НСЗУ на 40%.

Також центр отримує значний фінансовий ресурс від держави в межах пакету НСЗУ «Екстрена медична допомога пацієнтам з підозрою/підтвердженим випадком COVID-19». В загальному на боротьбу з COVID-19 заплановано отримати за цим договором близько 200 млн грн.

Ці кошти будуть використані для забезпечення медикаментами бригад ЕМД, виплату заробітної плати до 300% працівникам та оновлення матеріально-технічної бази рухомого складу служби.

Керівництво області й адміністрація Центру й надалі вживатиме необхідних заходів з реалізації Стратегії розвитку екстреної медичної допомоги в Україні для порятунку життя наших громадян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ