Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові цвинтарі захоплюють приватні земельні ділянки

У Львові є серйозна проблема – на цвинтарях бракує місця для поховань. Про це сьогодні, 17 лютого, говорили під час засідання сесії Львівської міської ради, передає кореспондент Гал-інфо
Фото ілюстративне.

Як зазначив депутат Любомир Мельничук, більше двох місяців тому депутати повідомляли про незаконні поховання на цвинтарі у мікрорайоні Рясне-2.

«Там є діючий цвинтар, який вийшов за межі території на територію дачного кооперативу, на ділянки людей. Ця ситуація є катастрофічною і загрозливою для життя та здоров’я. Ми просили  проаналізувати можливість заміни цих ділянок, але станом на сьогодні не проведено жодної наради з цього приводу», - сказав депутат.

Як зазначив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради. В.о. начальника управління капітального будівництва Львівської міської ради Олександр Одинець, «процес там рухається».

«Силами похоронного комбінату проводимо інвентаризацію. Ділянки, які потребують заміни, які були зайняті, в процесі шукатимемо можливість їх замінити», - сказав чиновник.

Депутат Львівської міської ради Юрій Ломага також повідомив, що до нього звертаються люди з приводу незаконного захоплення приватних земельних ділянок на Голосківському цвинтарі.

«На Голосківському кладовищі також відбуваються поховання на земельних ділянках, які належать фізичним особам на правах приватної власності і на ці факти немає жодної реакції відповідальних осіб. Це людські земельні ділянки, які вони набули за законом. Натомість на них відбуваються поховання. Давайте якимось чином вирішимо ці питання, чи мінятимемо їх, чи компенсуватимемо людям», - сказав Юрій Ломага.

Олександр Одинець визнав, що ця ситуація є недопустимою.

«Ми проводимо інвентаризацію по Голосківському цвинтарю в частині уточнення та виготовлення земельної документації. Думаю, що коли ми завершимо цей процес, то усі питання будуть врегульовані», - сказав Олександр Одинець.

Депутат Михайло Дідух розповів, що дійсно на цвинтарі в Рясному поховання відбуваються на приватних земельних ділянках.

«Люди живуть там давно і хочуть ховати своїх рідних там, а не возити їх містом шукаючи місце для поховання. Мешканці хочуть це все узаконити. Ми бачимо, що критично бракує місця, але мусимо не затягувати ці питання, а вирішувати їх», - сказав Михайло Дідух.

Відтак депутати затвердили Положення про ритуальну службу Львівської міської територіальної громади. «За» проголосувало 56 обранців.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, у Львові досі не вирішено питання з будівництвом крематорії. 10 грудня під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмежень для проектування об’єкта будівництва на нове будівництво ЛКП «Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг» комплексу будівлі крематорію зі знесенням існуючих споруд на території Голосківського цвинтаря у м. Львові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ