Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові управління освіти чинить провокації щодо російської школи, - припущення секретаря міськради

9 квітня під час засідання виконкому Львівської міської ради було вирішено не ухвалювати жодного рішення щодо зміни статусу на спеціалізовану з поглибленим вивченням математичних наук загальноосвітньої школи №52 ім. М. І. Лобачевського. Як пояснив заступник міського голови Львова з гуманітарних питань Василь Косів, це компетенція сесії міської ради, яка може ухвалою дозволити таку зміну.

Водночас секретар ЛМР Володимир Квурт зазначив, що змінити тип школи можна рішенням виконкому, оскільки, на його думку, така зміна не тягне за собою реорганізації навчального закладу. «Школа Лобачевського завжди була математичною. Сьогодні ж постало питання – їм потрібно змінити статус, щоб збільшити кількість годин викладання математичних дисциплін та оплатити роботу викладачів», – сказав Квурт.

Він припустив, що міське управління освіти навмисне перешкоджає позитивному залагодженню цього питання. «Чи не провокація це управління освіти?.. Щоб зробити з нашого міста посміховисько», – додав він.

Своєю чергою віце-мер Василь Косів наполягав, що «такі реорганізації здійснювали не раз через ухвалу сесії». «Має бути ухвала», – констатував чиновник.

Нагадаємо, 25 березня депутати Львівської міської ради з подачі фракції ВО «Свобода» не підтримали проект рішення «Про зміну типу середньої загальноосвітньої школи №52 імені М. І. Лобачевського». «Свободівців» обурив той факт, що у навчальному закладі навчання відбувається російською мовою.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ