Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові в Галицькому районі викрадено 39 каналізаційних люків

Як повідомила голова Галицької районної адміністрації Ірина Маруняк, станом на січень цього року надходили заявки від мешканців, комунального відділу та гарячої лінії міста щодо зникнення каналізаційних люків. Загалом, викрадено 39 каналізаційних люків. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Загалом на сьогодні на території Галицького району зникло 39 каналізаційних люків, загальною сумою на 20 тис. грн. Один такий люк коштує близько 500 грн. Ми подали листи в районний відділ міліції, але поки зловмисників не знайшли», - зазначила голова Галицької районної адміністрації Ірина Маруняк.

Нагадаємо, що на початку місяця працівники Франківського райвідділу міліції у одному з будинків району знайшли 7 люків та 27 дощоприймачів.

«На жаль, ця проблема не нова. Щороку ми недораховуємося по 200-300 люків. У спальних районах крадіжки трапляються частіше. На газонах намагаємося ставити поліпропіленові люки або залізобетонні плити. Однак, на проїжджій частині потрібні важкі чавунні люки, які б витримували навантаження від транспорту. Відтак, витрачаємо 700-1000 гривень за один люк. А «колекціонери металу» їх крадуть, розбивають і здають як брухт», - розповідає начальник відділу каналізаційних мереж ЛМКП «Львівводоканал» Володимир Васильченко.

До прикладу, у Франківському районі викрадено з вулично-шляхової мережі 38 решіток на понад 24 тис грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ