Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбудеться форум “Нова українська школа в умовах сучасності”

20 лютого у Національному лісотехнічному університеті України відбудеться масштабний форум “Нова українська школа в умовах сучасності”. Захід об’єднає близько 250 учасників. Про це повідомили сьогодні, 17 лютого, під час брифінгу, - передає прес-служба Львівської ОДА.
Фото: Львівська ОДА

“На форумі ми об’єднаємо зусилля медиків, психологів, психотерапевтів, а також педагогів, дотичних до інклюзії та духовенство. Ми дослідимо, як у подальшому нам збалансувати ці всі зусилля, щоб зробити безпечним  і легко природним процес інтеграції дітей з інвалідністю в здобуття освіти. Важливо, щоб кожна людина, незважаючи на свої особливості,  відчувала себе повноцінною, гармонійною особистістю. Наша мета - створити школу для підвищення кваліфікації вчителів, асистентів -вчителів, де ми будемо передавати свій досвід, щоб забезпечити безпечний інтеграційний процес у суспільно шкільний простір дітей з інвалідністю”, – зазначила організатор форуму, голова правління ГО ІЦ ʺІніціативаʺ Тетяна Кунинець.

Головний спеціаліст департаменту освіти і науки облдержадміністрації Марія Васюник зазначила, що в області функціонує 28 інклюзивно-ресурсних центрів для навчання дітей з інвалідністю.

“Порівняно з минулими роками,у нас збільшилась кількість дітей, які навчаються на інклюзивній формі, з 555  до 942 учнів. Також зросла кількість діток, які навчаються в закладах дошкільної освіти з 249 до 397.  Окрім того, зросла кількість асистентів - вчителів  з 450 до 783, а також збільшилась  кількість асистентів-вихователів. Цьогоріч ми отримали 4 шкільні автобуси зі спеціальним  обладнанням, а також маємо перший мобільний інклюзивно-ресурсний центр  - спеціальний  автобус, який зможе приїжджати до сімей додому”, – наголосила головний спеціаліст департаменту освіти і науки облдержадміністрації Марія Васюник. 

У програмі форуму – пленарні засідання  та тренінги за участі відомих психотерапевтів, директорів шкіл та представників духовенства. Окрім того, заплановано нагородження учасників сертифікатами.

“Церква завжди була присутня у всіх процесах про які ми говоримо, адже пошанування людського життя від моменту природного зачаття до смерті є пріоритетом церкви. Коли ми говоримо про реформу освіти, про те що наші діти з інвалідністю  мають навчатися  в загальноосвітніх школах ми мусимо справді навчити асистентів та викладачів  великого поняття – людяності. Бо коли викладач матиме людяність, то цю особу з інвалідністю буде інтегрувати у суспільство, допомагатиме дитині стати частиною класу, своєї держави. Тому церква є завжди поруч в цих виховних процесах. Діти з інвалідністю мають велике добре серце, і що мене вражає, як священика, вони ніколи не лукавлять і завжди щирі. У нашому середовищі вони є певними вихователями у тій щирості, любові правдомовності”, – наголосив отець Павло Дроздяк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ