Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

У Львові відбудеться форум «Почуй лікаря»

Проєкт, який ініціював начальник Львівської ОВА Максим Козицький, триває вже третій рік. Це просвітницький проєкт Львівської ОВА, у межах якого волонтери (лікарі, інтерни, студенти-медики) проводять для учнів у школах лекції про здоровий спосіб життя та профілактику захворювань.

Наразі Львівська ОВА реалізує проєкт спільно з ГО «Птаха України». Метою його є підвищити рівень громадського здоровʼя та запобігти розвитку найпоширеніших захворювань. 

За весь час проєкту «Почуй лікаря» охопили понад 16 500 дітей та провели 460 лекцій, 10 флешмобів. Нагадаємо, нещодавно започаткували проведення лекцій та вже провели першу лекцію в школі Марії Покрови спільно із сурдоперекладачем для дітей з порушеннями слуху. Лекція стосувалася теми здорового харчування, у планах – лекції по статевому дозріванню та домедичній допомозі.

«Наше завдання сьогодні – допомогти молодим людям дбати про своє здоров’я, щоб мати сили відновлювати нашу Україну. Тому фокус на важливій простій інформації для дітей, батьків, вчителів, яка допоможе зберегти та підтримати здоров’я, а також розширювати та забезпечувати послуги з громадського здоров’я, охорони психічного здоров’я для населення, яке зазнало впливу війни. Доносити базову, але професійну медичну інформацію до молоді прагнемо простою мовою за принципом “рівний-рівному”», – зазначає начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Форум «Почуй лікаря» відбудеться 23 лютого у Львові. Модераторкою стане керівниця і засновниця проєкту, радниця начальника Львівської ОВА, керівниця Координаційного центру підтримки цивільного населення при ЛОВА Галина Бордун.

На форумі організатори розраховують отримати зворотній зв’язок від учасників заходу – учнівських самоврядувань, батьків, вчителів та директорів шкіл, щодо їхніх знань про здоровʼя, аби згодом впроваджувати це в школах.

Під час реєстрації триває вибір тем з кожного блоку, які будуть висвітлювати експерти:

  • блок психічного (ментального) здоров’я;

  • блок здорового харчування;

  • блок статевого виховання та гінекології;

  • блок «травми та домедична допомога»;

  • блок профілактики серцево-судинних захворювань.

А також вплив соцмереж/медіа на здоров’я учнів.

Форум реалізується в рамках комплексної програми охорони психічного здоров’я на Львівщині.

Реєстрація тут. Детальну інформацію про подію надсилають зареєстрованим учасникам. 

Очікувана кількість учасників – 300.

Акредитація медіа за посиланням

Форум також можна буде переглянути онлайн

Посилання на програму тут.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ