Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбудеться форум «Від безпеки України – до безпеки Європи»

15-16 квітня у Львові пройде Міжнародний безпековий форум «Від безпеки України – до безпеки Європи. Виклики XXI сторіччя», який збере фахівців з державної безпеки та міжнародних відносин з 22 країн, зокрема, ЄС, Росії та інших країн СНД, США, Китаю та Катару, – повідомили у ГО «Нова хвиля».

 

Як повідомили організатори форуму, результатом роботи дводенної конференції мають стати фахові рекомендації чинним політикам країн ОБСЄ щодо гарантування безпеки у Центрально-Східній Європі.

 

«Це одна з перших і вкрай важливих для України громадських ініціатив у безпековому полі. Її актуальність підтверджує той відгук, який вона отримала у міжнародній експертній спільноті – авторитетні дипломати та безпекові фахівці практично з усіх країн Європи, Росії та США приїдуть до Львова взяти участь у дискусії. Знаковою є також участь китайської делегації на чолі з послом Лі Фельлінєм, який має 40-річний дипломатичний досвід, пов`язаний з Росією та Східною Європою», – зазначив голова оргкомітету Форуму, доктор політичних наук Олександр Литвиненко.

 

Форум було ініційовано провідними українськими державними, науковими та громадські діячами 4 грудня 2009 р., у 15-ту річницю підписання Будапештського Меморандуму про гарантії безпеки у зв`язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

 

Організатором Форуму виступає Рада із зовнішньої та безпекової політики у партнерстві з Центром Разумкова, Міжнародним центром перспективних досліджень та Західною аналітичною групою за підтримки Львівської обласної державної адміністрації, Львівської обласної ради та Львівського національного університету ім. Івана Франка.

 

Довідка:

 

Рада із зовнішньої та безпекової політики (Council for Foreign and Security Policy) - неурядова дослідницька організація, що об’єднує провідних українських експертів у сферах національної безпеки і міжнародних відносин. Бачення роботи Ради полягає у гарантуванні суспільного демократичного поступу України як важливої європейської держави. Основною метою діяльності Ради є акумуляція інтелектуального потенціалу України у сфері безпеки і зовнішньої політики і підготовка на цій основі ґрунтовних рекомендацій чинному керівництву України, громадянським асоціаціям та урядам і суспільствам іноземних держав. Серед засновників Ради – академік В.Горбулін.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ